Näkökulma

HEIKKI TOIVAINEN 

25.7.2023 klo 12:29

Suomi tarvitsee uuden hallituksen

Tampereella sadat ihmiset vaativat heinäkuun alussa hallituksen eroa. (Kuva: Mitja Tapio)
Toivaisen kasvokuva
Heikki Toivainen

Kun on seurannut Suomen nykyisen hallituksen alkutaivalta, niin ei voi tulla muuhun päätelmään kuin että hallituksen tulee erota tehtävästään mahdollisimman pian.

Meissä suomalaisissa ihoväriin ja aatemaailmaan katsomatta on syntynyt selvä epäluottamus hallituksessa toimivaan puolueeseen nimeltä perussuomalaiset. Puoluejohdon sisällä ja kannattajakunnassa on henkilöitä, joiden ajatusmaailma ja puheet ovat hyvin ihmiskielteisiä ja erilaisuutta hyljeksiviä. Taustalla on mielestäni tietämättömyyttä ja välinpitämättömyyttä itsestä ja muista ihmisistä. Tämä synnyttää pelkoa ja sosiaalista rajallisuutta. Pyritään kovilla puheilla peittämään omaa epävarmuutta.

Purran on erottava ja hallitusohjelmaa muutettava

Puheenjohtaja Riikka Purraa myöten perussuomalaiset tuovat ikävällä tavalla esille niin eduskunnassa, kansalaistapaamisissa kuin julkisessa sanassakin alistamisen ja mustamaalaamisen mentaliteetin. Heidän kateutensa ja kaunansa kohderyhminä ovat ihmisten yksilölliset ominaisuudet, kuten  ihonväri, kansalaisuus, seksuaalinen suuntautuminen tai elämänkatsomus. Kuka puolustaa näitä ihmisiä perussuomalaisten hyökkäyksiltä? Valtaosa meistä suomalaisista on rehellisiä ja erilaisuutta hyväksyviä kansalaisia. Voimmeko me sallia maamme muuttamista sisäiseltä ja ulkoiselta kuvaltaan sysimustaksi äärinationalistiseksi maaksi?

Vastaus on ei ja vielä kerran ei.

Hallituksen on mielestäni erottava välittömästi. On pidettävä uudet hallitusneuvottelut tai järjestettävä uudet vaalit. Pääministerimme on avainasemassa.

Nykyinen hallitusohjelma luo köyhyyttä ja epätasa-arvoa. Se ajaa Suomea vuosikymmeniä taaksepäin aikaan, jolloin ihmiset sai lakki kourassa mennä pyytämään työtä ja toimeentuloavustusta. Korona ja sota Euroopassa on heikentänyt turvaverkkoa. Nykyinen oikeistolainen hallitus tekee reikiä verkkoon.

Kirjoittaja on perheenisä Valkeakoskelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *