Artikkeli: Pirkanmaa, Pirkkala

18.8.2023 klo 12:00

Pirkkalassa halutaan säilyttää palvelut

Aluevaltuutetut Milka Hanhela, Kukka Kunnari ja Anne Nyman vierailivat elokuussa Pirkkalan Suupantorilla. Vasemmalla entinen kansanedustaja Mikko Kuoppa. (Kuva: Anna Weckström)

Pirkanmaan vasemmiston aluevaltuustoryhmä kävi Pirkkalassa yhdessä Pirkkalan vasemmiston kanssa kuulemassa paikallisten ajatuksia hyvinvointialueen ajankohtaisista asioista ja muista poliittisista kysymyksistä. Palveluverkon ajankohtaisuus ilmeni huolena paikallisten palveluiden säilymisestä. Pirkkalan terveyskeskuksesta halutaan pitää kiinni.

– Terveysasemien säilyttäminen ja lakkauttaminen puhutti eniten, ja mietittiin myös sitä, kuinka paljon seurauksia konsultit jättävät huomiotta palveluverkostoa pohtiessaan. Torilla oli kiireettömiä ja hyviä kohtaamisia, teltalle tuli juttelemaan myös muiden puolueiden äänestäjiä, valtuutettu Kukka Kunnari kertasi käymiään keskusteluja.

Valtuutettu sekä henkilöstöjaoston jäsen Anne Nyman piti torilla puheenvuoron, jossa painotti henkilöstön jaksamisen tärkeyttä. Hän kommentoi synkkää henkilöstötilannetta ja totesi, että Pirkanmaan hyvinvointialueen tulisi kohdella sosiaali- ja terveysalan henkilöstöä kuin kukkaa kämmenellä, jotta jokaisesta saataisiin pidettyä kiinni.

– Oli myös puhetta omaishoidon palkkioiden todella alhaisesta tasosta, ja oli toiveita, että sen edes saisi verottomana. Sanoin, että omaishoidon palkkioiden tasokorotushan oli meidän tavoitteenamme, Nyman tiivisti paikallisten kesken puhuttaneita aiheita.

Aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja Milka Hanhela sai palautetta etenkin digitaalisista palveluista, joiden laajeneminen on herättänyt huolta palveluiden saavutettavuudesta.

– Tärkeää olisi, että palvelua saisi myös ihan vaan kävelemällä palvelutiskille. Moni vanhempi ihminen on digilaitteiden kanssa omien lasten tai lastenlasten osaamisen varassa, mutta kaikilla ei ole jälkikasvua, Hanhela jäi pohtimaan.

Varavaltuutettu Satu Kosola sai myös kuulla Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivujen heikosta toimivuudesta sekä vaikeuksista löytää oikeita yhteystietoja.

– Tieto ei meinaa löytyä. Iäkkäämmät ihmiset kaipaavat puhelinnumeroita mihin soittaa, jos on kysyttävää, hän kiteytti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *