Artikkeli: Tampere

6.10.2023 klo 08:18

Action Day -marssin viesti oli selvä: hallitus on Hölmölä

Tampereen yliopistokampuksen valtaus päättyi torstaina ja huipentui Keskustorille kokoontuneeseen protestimarssiin.

Tampereen korkeakouluyhteisön yksitoista päivää kestänyt keskustakampuksen valtaus lopetettiin näyttävästi torstaina.

Arviolta yli kahdensadan henkilön vahvuinen protestikulkue marssi Manse Ror -rumpuryhmän säestyksen tahtiin yliopistolta Keskustorille. Väkijoukko vaati nykyisen hallituksen kaatumista kyltein ja kauas kantavin huudoin. Keskustorilla kuultiin useita hallituspolitiikkaa ja opiskelijoiden huolestuttavaa tilannetta koskevia

Mielenosoituspuheiden aikana pieni joukko opiskelijoita kävi viemässä Kelan Tampereen palvelupisteen oven viereen hautakynttilöitä ja kyltin ”Leikkausten uhrien muistolle”.

puheenvuoroja. Puhujina olivat Tampereen ammattikorkeakoulun alumni Emmi Nuorgam, Suomen kirjallisuuden professori Mari Hatavara, historian post doc-tutkija Lauri Uusitalo, sekä opiskelijat Niki Koivisto, Bhavya Bafna, Matti Ikonen ja Tilda Enne.

Historiantutkija Lauri Uusitaltalo ihaili puheessaan ruohonjuuritason vaikuttamista ja opiskelijoiden omaehtoista järjestäytymistä, joka näkyi valtauksen ja protestikulkueen hengessä.

Professori Mari Hatavara kehotti hallitusta jättämään typeryydet tekemättä, mikäli tavoitteena on saada ”Suomi nousuun”.

– Opiskelijat eivät voi luoda meille parempaa tulevaisuutta, jos heillä ei ole, mitä syödä, Hatavara vetosi.

Bhavya Bafna kertoi tulleensa opiskelemaan Suomeen, koska uskoi Suomen edustavan sananvapautta, demokratiaa ja tasa-arvoa. Bafna ilmaisi puheessaan pettymyksensä nykyhallituksen syrjivään ja näköalattomaan politiikkaan.

Tilda Enne muistutti lopetuspuheenvuorossaan, että opiskelija-aktiivien toiminta ei pääty valtauksen loppumiseen.

Keskustorille kokoontuneessa mielenosoittajajoukossa oli korkeakouluyhteisön sisältä opiskelijoiden lisäksi henkilökuntaa. Protestoimassa oli myös Tampereen lukiovaltauksiin osallistuneita opiskelijoita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *