Artikkeli: Suomi, Vasemmisto

16.10.2023 klo 08:12

Puoluevaltuusto kannustaa vastarintaan ja valitsi presidenttiehdokkaan

Ryhmäkuvassa kuvatekstin henkilöt.
Pirkanmaalaiset puoluevaltuuston jäsenet Anna Jukantupa, Liban Sheikh, Teresa Kvick, Anu Ropponen, Leena Saariela ja Aapo Niemi katsovat, että Suomen seuraavan koko kansan presidentin nimi on Li Andersson. (Kuva Aaron Kallinen)

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto kokoontui viikonloppuna linjaamaan oppositiopolitiikkaa ja asettamaan presidenttiehdokkaan. Kokouksen yhteydessä järjestettiin yhteisseminaari Vasemmistonaisten Valtikan ja piirien sekä Vasemmistonuorten edustajien kanssa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kritisoi lauantaina pitämässään linjapuheessa oikeistohallituksen suunnittelemia työmarkkinalainsäädännön ja sosiaaliturvan heikennyksiä. Puoluevaltuusto otti myös kokouksessaan kantaa kehottaen kansalaisia vastustamaan hallituksen suunnitelmia.

Pirkanmaalta oli viikonloppuna mukana vahva edustus niin puoluevaltuuston ja puoluehallituksen kuin vasemmistonaistenkin kautta.

Vasemmistoliiton kolmas varapuheenjohtaja Minna Minkkinen puhui yleiskeskustelussa järkyttävien uutisten aiheuttamasta surusta. Surulle on annettava tilaa ja politiikkaa ei voi tehdä ilman tunteita.

– Radikaaleinta on rakastaa. Vihan kylväminen ei vaadi juuri mitään. Vaatii paljon enemmän luoda tulevaisuudenuskoa ja uskoa siihen, että parempia aikoja on edessä. Me osaamme ja me teemme sen, Minkkinen kiteytti.

Puoluevaltuuston jäsen Teresa Kvick Nokialta puhui hallituksen työelämäheikennyksistä. 

Haluaako hallitus lisää lapsiperheköyhyyttä? Minä en sitä halua: siksipä minulla on painava syy vastustaa työtä tekeviin ja kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin kohdistuvia heikennyksiä

Aapo Niemi puhui myös työelämäheikennyksistä. Niemi peräänkuulutti yhteisrintamaa työntekijöiden oikeuksien puolesta, johon tarvitaan mukaan jokainen. Ammattiyhdistysliike tarvitsee tuekseen nyt jokaisen työntekijän tuen.

Niemi iloitsi opiskelijoiden ja ay-liikkeen lähentymisestä hallitusohjelman vastustamisessa ja toivoi tämän yhteistyön syventämistä.

Kokousasioiden jälkeen jatkettiin keskustelutilaisuudella vasemmiston tulevaisuudesta. Tilaisuudessa keskusteltiin puolueen jäsenmäärän kasvun merkityksestä ja puolueen tulevista valinnoista.

Li Andersson on seuraava koko kansan presidentti

Puoluevaltuuston kokous jatkui sunnuntaiaamuna presidenttiehdokkaan valinnalla. Puoluevaltuusto asetti ehdokkaaksi puolueen puheenjohtajan, kansanedustaja Li Anderssonin.

– Aikamme vakavimpia kriisejä ovat sodat, ilmastonmuutos, luontokato ja eriarvoisuuden kasvu sekä niistä johtuvat turvallisuusongelmat. Suomi ansaitsee nämä poliittiset haasteet vakavasti ottavan  presidentin, totesi vasemmistoliiton puoluevaltuuston puheenjohtaja Miikka Kortelainen kokouksen tiedotteessa.

Anderssonin kampanjan slogan on Seuraava koko kansan presidentti. Vaalikampanja tulee ulottumaan ympäri maata. Vasemmiston jäseniä ja tukijoita kutsutaan osallistumaan Anderssonin tukijoukkoihin. Kampanjaan voi myös lahjoittaa MobilePay-sovelluksella numeroon 69410.

III

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin ja eduskuntaryhmån puheenjohtajan Jussi Saramon poliittiset tilannekatsaukset vasemmistoliiton YouTube-kanavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *