Artikkeli: Maailma, Tampere

9.11.2023 klo 08:00

Apua Gazaan -kirpputorilta satojen eurojen lahjoitus palestiinalaisille

Taidegrafiikkaa ja korvakoruja
Kirpputorilla oli myynnissä kierrätettyjen tavaroiden lisäksi Anna Weckströmin taidetta ja Sini Kollanin koruja.
Neljän naisen selfie
Minna Minkkinen, Mitja Tapio, Kukka Kunnari ja Milka Hanhela iloitsevat onnistuneesta kirpputorista, jonka tuotolla lievitetään Gazan lasten hätää.

Suorastaan vaarallisen huonosta kelistä huolimatta Apua Gazaan -kirpputoritapahtuma ja keskustelutilaisuus keräsivät kymmeniä kävijöitä vasemmistoliiton piiritoimistolle Tampereella marraskuun ensimmäisenä lauantaina.

Varainkeruukirpputorin tuotot nousivat lopulta kahdeksaansataan euroon. Rahat tilitetään Lääkärit ilman rajoja -järjestölle Gazassa tehtävään humanitaariseen työhön. Käytetyn tavaran lisäksi kirpputorilla myytiin muun muassa Anna Weckströmin taidegrafiikkaa sekä Sini Kollanin käsintehtyjä Palestiina-aiheisia korvakoruja ja rannerenkaita. 

Järjestäjien mukaan ihmisten tarve osoittaa solidaarisuutta Gazan asukkaille näkyi tapahtumassa. Iltapäivän aikana pidettyyn keskustelutilaisuuteen Gazan tilanteesta osallistui toistakymmentä aktiivista ja huolestunutta kuulijaa.

Kävijöiltä tuli kiittävää palautetta. Joku sanoi, että ei ollut tiennyt, mitä kautta palestiinalaisia voisi tukea, ennen kuin näki Facebookissa kutsun kirpparille, kertoo tapahtumaa järjestämässä ollut Minna Minkkinen.

Kirpputorilta ylijäänyt tavara ei päädy jätteeksi Tarastenjärvelle, vaan vaatteet ja tekstiilit lähtevät Nextiilin keräykseen ja muut tavarat kierrätyskeskuksen kautta uusiin koteihin.

Tapahtuman järjestivät paikalliset puolueaktiivit Kukka Kunnari, Minna Minkkinen, Milka Hanhela ja Mitja Tapio. Keskustelun alusti Oskari Fritius.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *