Artikkeli: Pirkanmaa, Vasemmisto

26.11.2023 klo 10:17

Piirikokous valitsi puheenjohtajiston ja piirihallituksen vuodelle 2024

Anna Jukantupa valittiin jatkamaan Pirkanmaan vasemmiston puheenjohtajana ja Timo Rautanen varapuheenjohtajana. (Kuva: Anna Weckström)

Pirkanmaan syyspiirikokous valitsi piirihallituksen puheenjohtajaksi istuvan puheenjohtajan Anna Jukantuvan Ylöjärveltä. Varapuheenjohtajana jatkaa Timo Rautanen Kangasalta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Merja Hanhela Tampereelta. Hallitukseen valittiin kymmenen jäsentä ja kolme varajäsentä.

Poliittisen tilannekatsauksen piirikokouksessa piti vasemmistoliiton poliittinen asiantuntija Henrik Jaakkola, joka painotti puheenvuorossaan vasemmistoliiton roolia oppositiopolitiikassa ja nosti esiin, miten puolueen olisi syytä ottaa paremmin huomioon jäsenistön näkemykset niin vaaliteemoissa kuin esille nostettavissa poliittisissa kysymyksissä. Työkaluksi tähän otetaan laajempaan käyttöön jäsenkyselyt.

Tulevassa toiminnassaan piirihallitus aikoo huomioida tulevat vaalit ja reilusti kasvaneen jäsenmäärän.

– Ensi vuosi on hengähdystauko, koska on vain kahdet vaalit, vitsaili toiminnanjohtaja Veera Kiretti puheenvuorossaan, jossa muistutti lähestyvistä presidentin- ja europarlamenttivaaleista.

Uusien jäsenten osallistaminen toimintaan puhutti kokoukseen osallistuneita. Uusia jäseniä Pirkanmaan vasemmistoon on tullut 541 ja niistä noin 80 prosenttia Tampereen Vasemmistoon. Tämä pyritään huomioimaan piirin toiminnassa.

– Miten puhuttelemme uusia jäseniä? Tulevana vuonna voimme järjestää kivoja, matalan kynnyksen tapahtumia ja osallistaa jäseniä, pohti kokouksen puheenjohtajana toiminut Satu Kosola.

Kannanotto ikäihmisten palvelujen puolesta Pirkanmaalla

Piirikokouksessa hyväksyttiin piirin kannanotto ikäihmisten palveluista Pirkanmaan hyvinvointialueella. Kannanotossa vaaditaan, että hyvinvointialue järjestäisi ikäihmisten palvelut inhimillisesti ja hyvinvointivaltion periaatteiden mukaisesti. Kannanotossa painotetaan myös, ettei valtio voi paeta vastuutaan palveluiden järjestämisessä

– Jo nyt elämme todellisuudessa, jossa nykyinen kotihoidon taso ei vastaa ikäihmisten palvelutarpeeseen ja yhteisöllisen asumisen palveluita ei ole riittävästi, jotta siitä olisi nopeaa ratkaisua tilanteen helpottamiseksi. Jo nyt muistisairaita ikäihmisiä joutuu asumaan turvattomasti yksin omissa kodeissaan, kun ympärivuorokautista palveluasumista ei ole riittävästi saatavilla. Jo nyt meillä on valtava määrä omaishoitajia, jotka mitättömällä korvauksella hoitavat läheisiään, kannanotossa todetaan.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ehdottamat ratkaisut eivät saaneet Pirkanmaan vasemmiston piirikokouksessa luottamusta ja kannanotossa muistutetaankin, että digitaaliset ja liikkuvat palvelut tai yhteisöllisen asumisen lisääminen eivät voi olla ainoita ratkaisuja ikäihmisten hoitoon ja hyvinvoinnin ylläpitoon.

Pirkanmaan vasemmiston piirihallitus vuodelle 2024

Puheenjohtaja  Anna Jukantupa
Varapuheenjohtaja Timo Rautanen
Toinen varapuheenjohtaja  Merja Hanhela

Katja Kotalampi, Virrat
Pekka Kiukainen, Hämeenkyrö
Sanna Viherlehto, Tampere
Veijo Laitinen, Tampere
Sanna-Maria Anttila, Tampere
Marja-Leena Torkki, Nokia
Mari Lind, Orivesi
Erkki Moisio, Ylöjärvi
Esa Salminen, Lempäälä
Jarno Tuohiniemi, Nokia

Varajäsenet:
Simon Riesta, Tampere
Hannele Ranta, Pirkkala
Marja Pekkarinen, Kangasala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *