Artikkeli: Akaa

10.2.2024 klo 15:04

Kaksi rekallista Akaan lukion abeja keräsi kymmenittäin kannustajia Toijalan torille

Akaassa ilakoitiin penkkariajelun merkeissä torstaina.

Akaan lukion abiturientit lähtivät penkkariajelulle kireässä pakkassäässä. Penkkariajelu kulki Toijalan yhteiskoululta Toijalan torille, josta matka jatkui Arvo Ylpön koulun kautta Pappilan koululle. Pappilan koululla abit vaihtoivat rekoista bussiin ja suorittivat päivän toisen ajelun Viialassa.

Toijalan tori täyttyi ihmisistä, jotka tulivat juhlimaan penkkaripäivää.
Penkkarilakanoissa viitattiin ensimmäisellä presidentinvaalien kierroksella pudonneen presidenttiehdokkaan Mika Aaltolan perusteluihin lähteä vaaleihin ehdolle. Aaltolan itsevarma kommentti herätti paljon huomiota ja poiki useita meemejä. Hänen kannatuksensa jäi kuitenkin lopulta alle kahteen prosenttiin.
Lakanoissa kiiteltiin maksuttomasta toisesta asteesta ironisesti. Tämän vuoden abit ovat ensimmäinen ikäluokka, joka on opiskellut toisen asteen tutkinnon maksuttomana.

Abit lähtevät perjantaina Helsingistä abiristeilylle Tukholmaan. Risteilyyn sisältyy päivä Tukholmassa. Takaisin Helsingissä ollaan sunnuntaina aamupäivästä. Risteilyä odottavat abiturientit Sesilia ja Eevi uskovat, että bilekunto riittää koko risteilyn ajaksi. Bilettämistä on kuulemma päästy harjoittelemaan lukion aikana.

Sesilian (vas.) ja Eevin opinnot on saatu penkkareihin mennessä siihen pisteeseen, että lukulomalle ei ole jäänyt enää suoritettavia opintojaksoja. Sesilian asu on dalmatialainen ja Eevin asu on merirosvo.
Abit varautuivat kylmyyteen kerrospukeutumisella. Takkeja ja hanskoja oli matkassa kaksin kappalein. Vasemmalta oikealle: AJ, asuna Slenderman, Aapo, asuna Maverick, Lenni ja Leevi, asuna Elisan hintasaarnaajat ja Leo, asuna Teemu Keskisarja.
Abien penkkariasuissa nähtiin myös Cruella de Vil. Dalmatialaiset olivat osa kaveriporukan asua 101 dalmatialaista -elokuvan teemassa.
Akaan lukion abit ovat todellisia selviytyjiä. Penkkariajelulla he selviytyivät kireästä pakkasesta rekkojen lavoilla, ja kolmen vuoden uurastus on enää ylioppilaskirjoituksia vaille valmis. Rekan lavalla nähtiin muun muassa Nuuskamuikkunen, Saapasjalkakissa, Frozen-elokuvan Olaf, Anna ja Elsa, virtahepo ja kissa.

 

Jutun haastateltavat eivät halunneet esiintyä jutussa koko nimillään.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *