Artikkeli: Kulttuuri, Sastamala

12.2.2024 klo 07:00

Sastamala-Pride palkittiin

Sastamala Priden nuoret ja palkinnon myöntäjät. Vasemmalta kaupungin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Minna Isotalo, Sastamala Pride ry:n puheenjohtaja Frida Lahtivirta, Amanda Skogs, Selena Ryckelynck, Tiltu Lahtivirta ja Krematoriosäätiön varapuheenjohtaja Wilhelm von Nandelstadh.

Sastamalassa palkittiin sunnuntaina seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia puolustava Sastamala Pride -tapahtuma useammallakin palkinnolla. Kulttuuritalo Jaatsilla pidetyssä tilaisuudessa Pride palkittiin sekä Sastamalan kaupungin vuoden 2023 kulttuuripalkinnolla Kalle-patsaalla että Krematoriosäätiön 10 000 euron avustuksella.

Nuorten, pääosin alle 18-vuotiaiden järjestämä koko perheen rento ja yhteisöllinen tapahtuma pidettiin ensimmäistä kertaa viime kesänä Sastamalan Kaalisaaressa, heti Vanhan kirjallisuuden päivien jälkeen.

Krematoriosäätiö on Helsingissä Hietaniemen krematoriota ylläpitävä yleishyödyllinen säätiö, joka jakaa avustuksia harkintansa perusteella yleishyödyllisille toimijoille ympäri Suomea. Krematoriosäätiön varapuheenjohtajan Wilhelm von Nandelstadhin mukaan säätiö haluaa avustuksella kannustaa nuoria nostamaan esille heille tärkeitä asioita, vaikka Pride ei hänen mukaansa tietenkään ole pelkästään nuorten asia. Lahjoituksella säätiö haluaa tukea toimintaa, joka edistää nuorten hyvinvointia paikkakunnalla. Nandelstadh on myös RKP:n kaupunginvaltuutettu Sastamalassa.

Sastamala Priden kohtaama disinfomaatio- ja vihapuhe alkoi jo varhain ja leimahti liekkeihin sosiaalisen median lisäksi myös Sastamalan kaupunginvaltuuston kokouksessa. Kaupungin strategia on nimeltään Omannäköisen elämän Sastamala. Viime vuoden loppupuolen hämmentävä ja surullinen raivonpurkaus ja taantumuksellisten näkemysten laajuus kaupunginvaltuustossa osoitti kuitenkin koko Suomelle, että on vielä aika paljon matkaa ihmisten moninaisuuden kunnioittamisen tiellä.

Lisää aiheesta muualla verkossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *