Näkökulma

VK

25.5.2024 klo 09:09

Tampereen Energia vastaa Juha Drufvan avoimen kirjeen kysymyksiin

Sähköntuotanto on vain osa Tampereen Energian, entisen Tampereen Sähkön nykyisestä toiminnasta. Vastauksissa Juha Drufvan kysymyksiin Tampereen Energia toteaa päätehtäväkseen lämmöntuotannon tamperelaisille. Kuvassa lämpöä tuottava Naistenlahden voimalaitos. (Kuva: Cai Melakoski)

Tampereen Energian viestintäpäällikkö Riitta Savola vastaa Juha Drufvan kysymyksiin.

I Miksi tähän saakka Tampereen Sähkölaitos on pärjännyt yhdellä laskutuksella ilman tätä tulevaa ylimääräistä Väreen ojentamaa kerjäläisen kouraa, joka laskuttaa tyhjästä samaan tapaan kuin Gogolin Kuolleiden sielujen isännät, jotka myyvät keinottelija Tsitsikoville kuolleita maaorjiensa nimiä.

Tähän liittyy tietenkin myös kysymys, miksi Tampereen Sähkölaitos piti osakeyhtiöittää? Oliko siinä todellakin päällimmäisenä meidän  asiakkaiden etu? 

Sähkölaitoksesta tuli osakeyhtiö jo vuonna 2009. Yhtiöittämisestä päätti omistaja Tampereen kaupunki.

II Millaisia summia Väreelle on tässä kaupassa jaossa? Entä mitä Tampereen Energia (siis Tampereen Sähkölaitos) siitä rahallisesti hyötyy? 

Väreelle ei maksettu tässä liiketoimintakaupassa. Kaupassa saamamme varallisuus käytetään Tampereen Energian liiketoiminnan kehittämiseen, mikä näkyy tamperelaisille hiilineutraalina ja hinnaltaan vakaana kaukolämpönä.

III Paljonko me asiakkaat joudumme tästä teidän liiketoiminnastanne pulittamaan?

Kuten sanottu, Väreelle ei maksettu tässä yhteydessä, eivätkä siten asiakkaat joutuneet liiketoimintakaupan maksumiehiksi

IV Mitkä tämän järjestelyn todelliset syyt olivat ja kumpiko osapuoli toimi aloitteen tekijänä? Siis todellisessa liike-elämässä, ei puheissa.

Strategiamme mukaan Tampereen Energia panostaa ilmaston kannalta yhä kestävämpään lämmitysliiketoimintaan sekä paikallisiin energiaverkkoihin ja -palveluihin. Löysimme sähkönmyynnin asiakkaillemme parhaan mahdollisen uuden kodin, Väreen. Väre on valtakunnallinen toimija, ja sen myötä asiakkaamme saavat kilpailukykyisempiä palveluja ja sähkötuotteita hyvin voimakkaasti kilpailuilla markkinoilla. Tampereen Energian päätehtävä on lämmittää kaupunkimme. Jatkamme entiseen tapaan lämmön, jäähdytyksen ja sähkön tuottamista voimalaitoksissamme sekä lämmön, jäähdytyksen ja sähkön jakelua kaukolämpö- ja sähköverkossamme Tampereen alueella.


Avoin kirje Tampereen Energian toimitusjohtajalle 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *