Tapahtuma:

Yhdistyksen verkkovälineet –koulutus


  • Date:
  • Tapahtumapaikka:
  • Ylävitonen
  • Näsilinnankatu 22 A 27, Tampere
  • Avainsanat:

Lauantaina 21.5. kello 11-16, Vasemmiston yhteistoimisto Ylävitonen (Näsilinnankatu 22 A 27, 5. krs).

Koulutus toteutetaan Pirkanmaan vasemmiston tilauskoulutuksena KSL:ltä. Koulutus on osallistujille maksuton lounaineen ja tarjoiluineen. Kohderyhmänä ovat piirin osastot ja niiden aktiivit. Koulutuksella halutaan vahvistaa osastojen osaamista omien verkkosivujensa sisällöntuotantoon sekä erilaisiin verkkovälineisiin toiminnan tukena. Päivä toteutetaan kolmessa eri työpajassa:

WordPress -työpaja antaa valmiudet julkaisualustan peruskäyttöön ja osastojen verkkosivustojen päivityksiin. Työpajassa tutustutaan siihen miten nettisivun rakenne toimii. Harjoitellaan sivuille kirjautuminen, sivurakenteen muokkaus ja luominen sekä tekstien päivitykset. Työpajan osallistujien tasosta riippuen voidaan myös käydä läpi syventävämpiä asioita kuten linkkien, kuvien tai muun sisällön liittämistä sivustolle. Työpajan kouluttajana toimii Heidi Hietalahti KSL:stä. Osallistujilla tulee olla mukanaan oma kannettava tietokone (voi toimia myös esim. pareittain), osaston verkkosivujen tunnukset sekä hallintaoikeudet sivustoon.

Google Workspace -työpajassa opitaan hyödyntämään GoogleDriven ja Gmailin ominaisuuksia sekä käyttöä yhdistystoiminnassa. Harjoitellaan asiakirjojen jakamista ja työstämistä alustalla sekä mahdollisuuksia käyttää myös muita verkkovälineitä toiminnan tukena, kuten kalenteri, muut tiedostot ja kuvien jakaminen, kyselytyökalut, diapohjat ym. Työpajan tarkoitus on antaa käytännön kokemusta ja oppia välineiden käyttämiseen. Työpajassa jokainen osallistuja pääsee itse tekemään ja kokeilemaan välineitä, joten oma kannettava tietokone tai vähintään tabletti on hyvä olla mukana koulutuksessa. Tarvittaessa osallistujat voivat toki toimia pareittain yhden koneen äärellä. Työpajan kouluttajana toimii Heidi Haataja KSL:stä.

Vasen Kaista -työpajassa perehdytään journalistisen tekstin, osastokuulumisten, kuvien ja tapahtumailmoituksien tuottamiseen. Työpajan kouluttajana toimii verkkolehden varapäätoimittaja Oskari Jokinen.

Pyydämme ennakkoilmoittautumiset koulutuksiin joko sähköpostilla pirkanmaanvas@pirkanmaanvas.fi tai verkkolomakkeella osoitteessa https://forms.gle/eZzQtie4EFSDvxpD8 Tervetuloa!