Artikkeli: Uutiset 2013–2018

10.11.2013 klo 11:14

Päivähoito ei ole lapsen varastointia

Minna Sirnö johti puhetta Vasemmistonaisten valtakunnallisessa kokouksessa. Marja-Leena Torkin valtikkakausi alkaa tammikuussa.
Minna Sirnö johti puhetta Vasemmistonaisten valtakunnallisessa kokouksessa. Marja-Leena Torkin valtikkakausi alkaa tammikuussa.

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuvat: ARJA PAAKKANEN

Vasemmistonaisten valtakunnallinen kokous pitää päivähoitoa lapsen oikeutena. Vasemmistonaiset muistuttavat, ettei päivähoito ole lasten varastointia sillä välin, kun vanhemmat ovat töissä. Päivähoidon tehtävänä on tarjota lapselle hyvää  varhaiskasvatusta sekä turvata lapsen ja perheen sosiaalista hyvinvointia.

Myös seksin oston kriminalisointi keskustelutti valtakunnallisen kokouksen osallistujia pitkään, mutta selvää kantaa asiaan ei otettu. Vasemmiston naisten poliittisessa ohjelmassa Naisen paikka on vasemmalla esitetään näkökulma sekä seksin oston kriminalisoinnin puolesta että sitä vastaan. Asiakirjaan ehdotettiin kirjausta, jonka mukaan seksin ostamisesta pitäisi tehdä rikos. Esitys hylättiin tiukassa äänestyksessä, jossa 28 vastusti lisäystä ja 27 kannatti sitä.

Vasemmiston naisten toimintaa johtavaan Valtikkaan valittiin kaksi pirkanmaalaista, Marja-Leena Torkki Nokialta ja Jaana Kuusipalo Tampereelta.

–  Valtikan ensikertalaisena odotan hyvää tasa-arvopolitiikkaa ja ennen muuta ideoita, joilla voimme viedä eteenpäin sukupuolten välistä tasa-arvoa ja innoittaa toimintaa Pirkanmaallakin. Henkilökohtaisesti odotan myös voimaannuttavia keskusteluja ja tukea käytännön politiikkaan, pohtii Marja-Leena Torkki tehtäviään valtikkalaisena. Torkki työskentelee erikoislaboratoriohoitajana FimLaboratoriossa

– Kaipaan perusteellista pohdintaa siitä, mitä tasa-arvo tarkoittaa sukupuolen ja muiden eriarvoisuutta tuottavien erojen suhteen. Toivon myös lisää vuoropuhelua tutkimuksen ja käytännön politiikan välillä, miettii Jaana Kuusipalo valtikan tulevia tehtäviä. Kuusipalo toimii sukupuolentutkimuksen tutkijana ja opettajana Tampereen yliopistossa. Hän on ollut valtikan jäsenenä jo aiemminkin, vuosina 1992-1994.

Valtikan puhenaisena jatkaa helsinkiläinen Saila Ruuth. Varanpuheenjohtajiksi valittiin Pirkko Kotila Vantaalta ja Mervi Uusitalo Turusta. Valtikka eli Vasemmistonaisten hallitus valitaan joka kolmas vuosi pidettävässä valtakunnallisessa kokouksessa. Seuraavaksi kolmeksi vuodeksi valtikkaan valittiin 20 jäsentä.

 

Lue lisää:

Valtikan 2014 -2016 jäsenet
Vasemmistonnaisten valtakunnallisen kokouksen kannanotot Vasemmistonaisten sivulta

Kansan Uutisten verkkolehti:
Kyllä hyvinvointivaltiolle, ei lyhytnäköisille säästöille
”Perheiden arki kärsii veronkierrosta”

Kommentteja: 2

  1. Hei!

    Taitaa olla väärä paikka oikaisulle, mutta siis en ole varapuhenaisen tehtävässä uusi. Entinen sukunimeni Lappalainen hämää. Olen toista kautta varapuhenaisena samoin kuin Pirkko Kotila.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *