Artikkeli: Kaistapää 2013–2018

10.11.2013 klo 14:14

Vihreä tasa-arvokupla

Kehitysministeri Heidi Hautalan eron aikaan mediassa kiersi sitkeä väite, jonka mukaan vihreät ovat niin tiukkoja sukupuolten välisen tasa-arvon kannattajia, ettei uusi ministeri voisi olla mies. Kaistapää ihmettelee tarinaa, tai ehkäpä se koskee vain kehäkolmosen sisäpuolta.

Ainakaan Tampereella vihreys ei ole mikään tasa-arvon tae. Tekisi mieli sanoa, että päinvastoin. Näyttää siltä, ettei ainakaan vihreä apulaispormestari Olli-Poika Parviainen seuraa tasa-arvolain vaatimuksia. Apulaispormestarina Parviainen johtaa elinkeinopalveluja. Syyskuussa kaupunginhallitus nimesi Elinkeinorahaston toimikunnan, kuusi miestä ja yhden naisen. Päätöstä ei kuitenkaan perusteltu, kuten tasa-arvolaki edellyttää. Ehkä perustelut olisivat ontuneet niin pahasti: enää ei ole uskottavaa väittää, ettei elinkeinoelämään perehtyneitä naisia ole.

Eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjan esipuheessa kerrotaan, että Tampere on yksi niistä kunnista, joka on vapaaehtoisesti hyväksynyt tasa-arvon peruskirjan. Siihen se on tainnut jäädäkin, paperin hyväksynnäksi – mitään käytännön toimia ei tehty. Kaupunki täyttänee nipin napin tasa-arvolain vaateet: Henkilöstöä koskeva tasa-arvo-ohjelma on olemassa. Muita suunnitelmia ei sitten olekaan. Monissa muissa isoissa kaupungeissa, jopa kehäkolmosen tällä puolen, tasa-arvotoimikunnat ja keskeisten poliittisten toimenpiteiden sukupuolivaikutukset arvioidaan.

Tarttis varmaan tehdä jotakin. Kukahan kutsuisi kaupungin ylimmän johdon tasa-arvokoulutukseen.

 

Kaistapää on toimituksen kollektiivinen, hyvän maun ohituskaista.

Kommentteja: 4

  1. Laittakaa ihmeessä päivämäärä edes pääliejoituksiin.
    Eero

      1. Niin ovat, mutta kaikkea höppää on välissä.
        En ole virtuoosi näissä nettiasioissa joten : Anteeksi

        1. Totta, päivämäärä on vähän oudossa paikassa, emme sitä itsekään heti huomanneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *