Artikkeli: Uutiset 2013–2018

4.2.2014 klo 14:59

Kokoomus ajaa pakkokilpailua Ylöjärvelle

VASEN KAISTA

Ylöjärven kaupunginvaltuusto käsitteli maanantaisessa kokuksessaan kokoomuksen tekemää valtuustoaloitetta, joka koski palvelu- ja hankintastrategian laatimista. Kokoomus ajaa pakkokilpailuttamisen mallia parhaillaan valmisteilla olevaan kuntalakiin.

– Aloitteeseen on kätketty ajatus siitä, että kaupungin tulee laatia myös palvelusopimus. Palvelusopimuksen ideana on, että mikä tahansa taho voi haastaa kunnallisen palvelutuotannon, jolloin kunnan on se pakko kilpailuttaa, arvioi vasemmistoliiton valtuustoryhmän varapuheenjohtajan Rauno Kesseli aloitteen vaikutuksia Ylöjärven palveluiden hankintaan.

– Ylöjärvellä ollaan päivittämässä kaupunkistrategiaa. Siinä voidaan tarkastella myös palvelu- ja hankintastrategiaa eikä erillistä palvelualoitetta tarvita.  Kaupungin työntekijöille palvelualoite merkitsisi elämistä jatkuvassa kilpailuttamisen pelossa ja epävarmuudessa, perustelee Kesseli kantaansa.

– Kunnallisia palveluja on kehitettävä niin, että ne tuotetaan tehokkaasti ja laadukkaasti. Palveluiden ulkoistaminen tai yksityistäminen ei takaa  palveluiden korkeaa tasoa eikä myöskään taloudellisuutta, sillä yksityinen palveluntuottaja haluaa sijoitukselleen tuottoa. Tämä tuotto saadaan yleensä karsimalla henkilöstömenoja. Käytännössä kyse on palkkakustannusten leikkauksesta, toteaa Kesselil.

Kesseli esitti,  ettei kokoomuksen valtuustoaloitteen mukaisia jatkotoimia aloitettaisi. Esitystä kannattivat vasemmistoliiton lisäksi sosiaalidemokraatit, mutta äänestyksessä esitys hävisivaltuuston porvarienemmistölle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *