Artikkeli: Uutiset 2013–2018

2.5.2014 klo 15:32

Lippukepit: Kontulan kysymys ministerille

IlmanKeppejaS
Vapunaaton Vallaton Vappu -kulkue joutui kantamaan banderollit käsissään, poliisi takavarikoi kepit ja otti haltuunsa niiden kantajat.

Teksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI

Kansanedustaja Anna Kontulan mielestä demokraattisen valtion tärkeimpiä tunnusmerkkejä on, että se kunnioittaa kansalaistensa poliittisia oikeuksia. Poliisin tehtävänä ei ole vain sallia, vaan myös suojella kansalaisten oikeutta kokoontumiseen ja mielipiteen ilmaisuun.

Vappuna poliisi takavarikoi ja tuhosi lippuja ainakin Tampereella ja Helsingissä. Helsingin tapahtumia poliisi jo ehti pyydellä anteeksi. Kontula jätti kirjallisen kysymyksensä sisäministerille ennen anteeksipyyntöä, ja se on muutenkin edelleen ajankohtainen.

Anna Kontulan kysymys perusteluineen on luettavissa hänen kotisivultaan. Alla varsinainen kysymys.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Miten lippujen toistuva rikkominen ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä sopii yhteen sen kanssa, että poliisin tehtäviin kuuluu kansalaisten poliittisten oikeuksien turvaaminen ja

onko ministeriöllä tiedossa jotakin lipputyyppiä, jota kantaessaan kansalainen voisi olla varma, ettei poliisi tulkitse häntä vapun 2014 hengessä aseistautuneeksi turvallisuusuhaksi?

Helsingissä 2 päivänä toukokuuta 2014

Anna Kontula/vas

***
Palaamme asiaan.

Tampereen Vallaton Vappu tapahtumassa vapunaattona oli puolen sataa poliiisia valvomassa, ettei banderolleissa ollut keppejä.

Tampereen Vallaton Vappu tapahtumassa vapunaattona oli puolen sataa poliiisia valvomassa, ettei banderolleissa ollut
keppejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *