Artikkeli: Uutiset 2013–2018

14.5.2014 klo 20:34

Välikysymys: Kontulan peukku alas

– Hallituksen työllisyyspolitiikka perustuu väärään analyysiin sekä työmarkkinoista että yhteiskunnasta yleensä. Sen työllisyystoimet ovat tehottomia jopa sen omista vaatimattomista tavoitteista käsin, sanoi kansanedustaja Anna Kontula eduskunnan välikysymyskeskustelussa tänään.

– Ainakin antiikin ajoista saakka ihminen on luonut uusia teknologioita ja työtapoja nimenomaan siksi, että vieraannuttavista ansiotöistä vapautuisi aikaa itseisarvoiseen työhön. Tästä ihmiskunnan historian suuresta linjasta on syytä pitää kiinni.

– Viimeisen sadan vuoden aikana suomalaisen työn tuottavuus on kasvanut viisitoistakertaiseksi. Samaan aikaan työaika on lyhentynyt kuitenkin vain noin 10 %.

Anna Kontulan koko puheenvuoron voi lukea hänen verkkosivullaan.

 

www.annakontula.fi
www.annakontula.fi

 Kansanedustaja Kari Uotila sanoi vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuorossa mm.
– On laskettu, että indeksien leikkaamisen myötä eläkkeiden, työttömyysturvan, opintotuen ja muiden etuuksien saajien ostovoiman menetys on noin 330 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä summa kertaantuu vuosittain ja jättää pysyvästi nämä etuisuudet jälkeen elinkustannusten ja palkkojen noususta.

Eduskunta keskustelee keskiviikkona koko opposition tekemästä työttömyyttä koskevasta välikysymyksestä. Välikysymys on vaalikauden ensimmäinen, jossa oppositioon siirtynyt vasemmistoliitto on mukana.
Hallituksen luottamuksesta äänestetään perjantaina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *