Artikkeli: Toimittajalta 2013–2018

6.8.2014 klo 11:38

Lähtisitkö ohjaajaksi

Sinikka TorkkolaSINIKKA TORKKOLA
Pioneerileiriläisillä niin lapsilla kuin aikuisillakin oli hauskaa, sen huomasi sivustaseuraajakin. Leirejä järjestetään useita joka kesä. Talvella toimintaan kuuluvat paitsi leirit myös kerhot. Pioneerikerhoja toimii siellä täällä Pirkanmaata mutta useampiakin voisi olla ja olisikin, jos olisi ohjaaja.

Ensi syksyn kerhoista vain muutamien aloittaminen on varmaa, sillä ohjaajia on vaikea saada. Vain harvoilla punavihreillä aikuisilla näyttää olevan tahtoa löytää aikaa ja intoa pioneerikerhotoimintaan.
Viikoittainen kerhotoiminta toki vaatii sitoutumista, mutta muutaman aikuisen voimin tehtäviä ja vastuita voisi jakaa niin, ettei kukaan näänny työtaakan alle.

Poliittisen toiminnan käytännöt ovat muuttuneet, virtuaalinen vaikuttaminen on yhä yleisempää. Todellisen elämä lapsia ei kuitenkaan voi kasvattaa virtuaalisesti. Lasten kanssa pitää olla läsnä; virtuaalisesti ei voi halata ilosta eikä surusta. Siinä on vastuunsa tuntevan aikuisen paikka.

Valtakunnallinen pioneeritoiminta täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Tampereella toimintaa on järjestetty vuoden kauemmin. Toiminnalle on edelleen tarvetta. Kylmää sotaa kohti ajautuvassa maailmassa on syytä edelleenkin kasvattaa lapsia rauhaan, ystävyyteen ja kansainväliseen solidaarisuuteen. Siitä vastaaminen kuuluu meille aikuisille. Otatko kopin?

Lisää aiheesta Vasemmalla Kaistalla:
Pioneerileirillä viihtyivät aikuiset ja lapset

Kommentteja: 1

  1. Aikuiset hei. Miettikää nyt ihan aikuisten oikeesti voisitko Sinä ja / tai joku kaverisi olla mukana puuhailemassa lasten kanssa, tarjoamassa heille kivaa toimintaa ja kasvattamassa heistä uusia itsenäisesti ajattelevia, ja toivon mukaan vasemmistolaisia, aikuisia! Lapsia varmasti kerhoihin ja muuhun puuhaan löytyy kunhan meitä aikuisia löytyisi. Jos asia hiukkaakaan kiinnostaa, niin ota yhteyttä: 0400-804677 tai hameen.pioneerit@sdpl.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *