Artikkeli: Uutiset 2013–2018

6.8.2014 klo 09:41

Pioneerileirillä viihtyvät lapset ja aikuiset

Leirillä uidaan joka päivä, ainakin kerran.
Leirillä uidaan joka päivä, ainakin kerran.

Teksti: SINIKKA TORKKOLA, kuvat: JOUNI AHLGREN
– Etsin ystävää, etsin ystävää, pioneerileiriltä mä etsin ystävää. Löysin, löysin, löysin ystävän, hänen kanssaan mä tahdon halata, vastaavat laulaen ja leikkien Kukka Stelander ja Serinja Berg kysymykseen, mikä on leirin mukavin leikki.

– Leirillä on kivaa, koska siellä on kavereita ja tehdään paljon yhdessä, kuvaa Kukka leirielämän iloja. Kymmenvuotias Kukka on kokenut leireilijä. Hämeen pioneerien kesäleirillä Tampereen työväen kesäkodilla hän on toista kertaa. Kukasta tällä leirillä erityisen hauskaa on ollut isojen lasten yöretkellä, jossa pääsi keskellä yötä uimaan.

Syksyllä koulun aloittavalle, kuusivuotiaalle Serinjalle, ”Rinskullle” leirikokemus on ensimmäinen. Teltassa nukkuminen, saunominen  ja uiminen on ollut mukavaa. Karkkikielto Serinjaa tosin hieman harmittaa. Karkkikiellon kumoamisen lisäksi Serinja ehdottaa tuleville leireille trampoliinia. Kukka lisäisi leirin ohjelmaan diskon viimeiseksi illaksi. Kesäkodilla diskon voisi järjestää lasipalatsissa, jossa on asiaankuuluvat diskovalotkin.

Kukka lennätti olympialaisissa kuulan pitkälle.
Kukka lennätti olympialaisissa kuulan pitkälle.

Ensi kesänä uudestaan

Yhdessäolon nimeävät musaleirin mukavimmaksi toiminnaksi myös ohjaajat Virva Vuori ja Sami Vastamäki. Teltassa nukkumisen, syömisen ja uimisen lisäksi leirillä on askarreltu, urheiltu, lähetetty leiripostia ja tietysti soitettu ja laulettu. Kesäkotilaisten kanssa leiriläisillä on ollut myös yhteistä ohjelmaa: lauluilta ja aikuisten olympialaiset.

Kolmatta kertaa Työväen kesäkodilla järjestetyn musaleirin ohella pioneerit järjestävät muitakin kesä- ja talvileirejä. Leireille ovat tervetulleita kaikki 5 -15 -vuotiaat lapset ja nuoret. Alle viisivuotiaat voivat osallistua, jos mukana on aikuinen. Aikuisen ei tarvitse olla oma vanhempi, leirille voi tulla vaikka lapsenlapsen tai kummilapsen kanssa. Leirimaksu nelipäiväisestä leiristä on 50 euroa lapselta, sisaralennus on viisi euroa. Pienituloiset saavat maksuihin alennusta. Ensi kesän leireistä yksi  järjestettänee myös kesäkodilla. Pioneeritoimintaan pääsee mukaan myös kerhoissa. Ensi syksynä kerhot alkanevat Tampereella, Ylöjärvellä ja Valkeakoskella. Aikuiset voivat osallistua kerhoihin ja muuhun pioneeritoimintaan toimimalla ohjaajina.

 

Viimeinen leiriaamu ja aamupesun aika. Leiriläisiä pesulle viemässä Virva Vuori, Sami Vastamäki ja  Mervi Mäkelä
Viimeinen leiriaamu ja aamupesun aika. Leiriläisiä pesulle viemässä Virva Vuori, Sami Vastamäki ja Mervi Mäkelä

Lisää aiheesta Vasemmalla Kaistalla:
Uutiskommentti: Lähtisitkö ohjaajaksi
75 suvea: Työväen kesäkoti!

 Lisää aiheesta muualla verkossa:
Hämeen pioneerit, lisätietoja leireistä ja muusta pioneeritoiminnasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *