Artikkeli: Uutiset 2013–2018

8.8.2014 klo 11:29

Vasemmisto varmistaa vaalivoiton

Pirkanmaan Vasemmistoliiton toiminnanjohtaja Jukka Kinos ja vaalityöntekijä Minna Minkkinen odottavat vielä kolme viikkoa eduskuntavaaliehdokkaita. Sen jälkeen seuraa jäsenäänestys, ehdokaslista valmistuu syyskuussa.
Pirkanmaan Vasemmistoliiton toiminnanjohtaja Jukka Kinos ja vaalityöntekijä Minna Minkkinen odottavat vielä kolme viikkoa eduskuntavaaliehdokkaita. Sen jälkeen seuraa jäsenäänestys, ehdokaslista valmistuu syyskuussa.

Teksti ja kuvat: CAI MELAKOSKI
– Vaalikyselyt lupailevat Pirkanmaan vasemmistolle lisäpaikkaa huhtikuun eduskuntavaaleissa. Ehdokasasettelun ja vaalikampanjan onnistuminen kuitenkin vasta takaavat hyvän tuloksen, vetoaa toiminnanjohtaja Jukka Kinos.

– Nyt ulkoiset olosuhteet ovat oivalliset hyvälle vaalitulokselle, kaikki on meistä itsestämme kiinni!

– Kiireellisin tehtävä on asettaa ehdokkaita. Ehdokkaiden pitäisi edustaa Pirkanmaan eri alueita ja ammattiryhmiä. Toivottavasti nuoret astuvat esiin, kuvaa Kinos tavoitteita.

– Kun Pirkanmaan kansanedustajien lukumäärä nousee yhdeksääntoista, ei miehiä voi olla yhtä montaa ehdokkaana kuin naisia. Tavoite on saada kahdeksan yhtä, ja yhdeksän toista sukupuolta.

-Edellisissä eduskuntavaaleissa Tampereella saatiin oikein hyvä tulos, mutta monilla Pirkanmaan paikkakunnilla tuli tappio. Nyt olisi Tampereen ulkopuolelta saatava vetovoimaiset ehdokkaat, painottaa Kinos.

– Ehdokkaita on paperilla ilmoitettu piiritoimistoon vasta yhdeksän, mutta puheista päätellen niitä tulee sen verran, että jäsenäänestys on vuorossa syyskuussa.

Eduskuntavaaleihin on nyt 254 päivää!
Eduskuntavaaleihin on nyt 254 päivää!

Tukiryhmät luovat kampanjaan uusia ulottuvuuksia

Jukka Kinos on mielissään vaalityön lähtökohdista. Gallupit suosivat, eri puolilla Pirkanmaata on aktiiviset yhdistykset suunnittelemassa vaalityötä.

– Lisäksi meillä on kohtuullisen hyvä rahatilanne ja vaalityöntekijä tukemassa vaalityötä, iloitsee Kinos

– Ehdokasasettelun rinnalle nousee nyt toinen keskeinen tehtävä, tukiryhmien kokoaminen. Tukiryhmissä saamme kytköksiä ja yhteistoimintamuotoja erilaisten ihmisten välille, ja näin vaalityöhön saadaan aivan uusia ulottuvuuksia sen tärkeän perustyön lisäksi, jota yhdistyksissä tehdään, visioi Kinos lopuksi.

Pirkanmaalla on jo asetettu ehdokkaita

Vasemmistoliittoa ja kristillisdemokraatteja lukuunottamatta ovat muut pirkanmaalaiset eduskuntapuolueet jo asettaneet ainakin osan ehdokkaista.

Moni äänestäjä on etsimässä itselleen uutta ehdokasta. SDP:n Saara Karhu (8 327 ääntä vuonna 2011) ja vihreiden Oras Tynkkynen (7 406) eivät enää asetu ehdokkaiksi. Perussuomalaisten Laila Koskela (9172) ja Pertti Virtanen (6526) eivät ole ainakaan vielä kertoneet aikeistaan.

Valitsematta jääneistä viime vaalien ääniharavista ei ehdokkaina näissä vaaleissa ole ainakaan vasemmiston Ulla-Leena Alppi (4008) ja Minna Sirnö (4227), kokoomuksen Marja Tiura (4427) ja Satu Telemäki (3923) sekä perussuomalaisten Ilmari Rostila (3204).

Perussuomalaiset selittävät naisehdokkaiden pientä lukumäärää sillä, että he halusivat valita pätevimmät ehdokkaat.
Perussuomalaiset selittävät naisehdokkaiden pientä lukumäärää sillä, että he halusivat valita pätevimmät ehdokkaat.

Lisää aiheesta:
Vasemmistolle lisäpaikka eduskuntaan? (Vasen Kaista 21.7.2014)

Kommentteja: 1

  1. Vaaleissa ei ehdokkaina juuri näy pitkäaikaistyöttömiä, toimeentulotuen saajia ja muita köyhiä. Vasemmistoliitto voisi ja sen pitäisi olla poikkeus. Köyhien osallistumisen aineelliset esteet ovat tosin hyvin pahoja. Vaaleista riippumatta pitäisi luoda muutoksen rakenteita. Meneillään on mm. sosiaaliturvan vastikkeellistaminen ”osallistamisen” iskulauseen alla. Eikö Tampereellekin voisi luoda kontrolliryhmää samaan tapaan kuin ”osallistettavat” ovat luomassa kuuteen pilottikuntaan (ks. esim facebook-ryhmät Ei pakkotyölle ja Köyhien Liiton perustava kokous)? Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä juha.keltti@akl-web.fi ja tämä julkaisu sopisi oikein hyvin keskustelun käymiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *