Artikkeli: Kaistapää 2013–2018

23.9.2014 klo 09:32

Juoppo Tampere

Heinarin KaistapääViina maistuu Tampereella. Kaupunkilaiset kiskovat miestä ja naista väkevämpää niin paljon, että siitä tulisi 9,3 litraa 100-prosenttista pirtua jokaista yli 15-vuotiasta kohti vuodessa. Se näkyy katukuvassa ja kaupungin budjetissa.

Keskustorilla notkuu väkeä, jolta viinan kanssa läträäminen on lähtenyt hanskasta. Moni on tenutellut itsensä kadulle. Heitä varten on jouduttu perustamaan erillinen tukiasumisen yksikkö TASTU, joka tarjoaa hätämajoitusta.

Lisäksi tarvitaan tukiasuntoja niille, jotka yrittävät saada elämänsä takaisin raiteilleen. Pispalan entiseen paloasemaan on tulossa 34 tukiasuntoa, ja Härmälään on suunnitteilla 27 asuntoa. Enemmänkin tarvittaisiin.

Naapurikunnissa ei tarvita. Siellä päihdytään fiksusti, eikä siellä ole alkoholisteja eikä asunnottomia.

Nokialla, Kangasalla ja Ylöjärvellä tosin juodaankin vähemmän (vain 6,8-8,3 litraa/nuppi), mutta jopa Pirkkalassa, missä drinksua vedetään jopa enemmän kuin Tampereella eli 10,8 pirtulitran verran per asukas, humala on haitatonta hupia. Kukaan päihdeongelmainen ei joudu asunnottomaksi. Siksi tukiasuntoja ei tarvitse tarjota ja veroeurot säästyvät parempaan käyttöön.

Naapurikuntien 113 400 asukkaalla on siis ilmeisen hyvä viinapää. He hallitsevat mannermaisen hillityt juomatavat ja luonnollisesti pysyvät loitolla laittomista päänsekoitusaineista.

Toinen selitys on sikäläisten vuokranantajien avarakatseisuus: sieltä on selvästikin helppoa löytää kohtuuhintainen vuokra-asunto vapailta markkinoilta, vaikka henki haisisi ja elämänhallinta ei olisi vielä ihan reilassa. Ja jos kävisi niin, että vuokra-asuntoa ei löydy, tapana lienee ostaa oma.

Se, joka nyt miettii, että tukiasuntoja ei ehkä tarjota siksi, että  niiden tarvitsijoiden toivottaisiin muuttavan pois kunnasta, on varmasti kännissä.

 

 

Kommentteja: 1

  1. Mikä oli tämän tekstin ydinajatus? Jokin sarkasmi varmasti koska en sitä ymmärtänyt. Pintapuolisella lukemisella sain mielikuvan että alkoholisteja ei kannattaisi ”hyysätä”. (se oli varmasti sarkasmia, koska ei alkoholisti vain kuole pois. Hän voi jopa palata työelämään jos hyvin käy. Työttömän kannalta on fiksuinta muuttaa asumaan Tampreeen keskelle koska sieltä on helppo lähteä parin tunnin pätkätöihin monta kertaa viikossa eri suuntiin. Jos asut maakunnassa, et eds saa niitäkään hanttihommia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *