Artikkeli: Kaistapää 2013–2018

8.9.2014 klo 08:57

Vihreitä delfiinkauppoja

Heinarin KaistapääValtuustoaloite Särkänniemen delfinaarion hallitusta lopettamisesta saattaa kohdata yllättävän vastuksen. Kaupunginhallituksen vastaus aloitteeseen antoi aavistuksen siitä, mitä tuleman pitää. Nuiva vastaus kelpasi myös vihreiden apulaispormestarille ja hallituksen jäsenelle, vaikka aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja olikin puoluetoveri.

Kalsea suhtautuminen valtuustoaloitteisiin ei toki ole mikään yllätys. Hallitsevan eliitin näkökulmasta kaupunginvaltuutettujen aloitteet ovat vain hiekkaa hallinnon ja päätöksenteon rattaissa. Niistä on syytä päästä eroon mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Kaupunkilaisten tietotoimiston mukaan hyväksi koettu käytäntö ei kuitenkaan ole ainoa nuivaa vastausta selittävä tekijä vaan vastauksen juuret yltävät kuuden vuoden taakse, vuoden 2008 kunnallisvaalien jälkeen tehtyyn sopimukseen. Luottamustehtävien jaosta tehdyn sopimuksen mukaan Särkänniemen hallituksen puheenjohtajuus siirtyi vihreille. Puheenjohtajuuden ehtona oli, etteivät vihreät nosta delfinaariokysymystä esille.

Hämmentyneet kaupunkilaiset miettivät, miten kauan sopimus on voimassa. Uudet kunnallisvaalit on pidetty ja Särkänniemen hallituksen puheenjohtajakin on vaihtunut. Sitooko sopimus siis edelleen vihreitä vai liittyikö delfiinikauppaan muutakin hiljentävää?

Kaistapää yhtyy kaupunkilaisten ihmettelyyn, mutta ymmärtää tilanteen. Poliittisen tavoitteet, kuten eläinten oikeuksia puolustaminen tai vanhojen puolueiden poliittisten eläinkauppojen moralisointi, kuuluvat julkiseen ohjelmajulistukseen, päätöksiä ohjaavat sitten ihan muut halut ja tekijät.

Lisää aiheesta Vasemmalla Kaistalla:
Lukusuositus kaupunginhallitukselle: Uljas Musta

Lisää aiheesta muualla verkossa:
Särkänniemen hallitus
Tampereen kaupunginhallituksen 1.9.2014 kokouksen pöytäkirja kaupungin verkossa.

 

Kommentteja: 5

  1. Helposti miettii miten kukanenkin elää…?? voitte hakee munkin kalat samontein… tietty tarvii ensin miettii kelle viranomaiselle soittaa.. Tsemppiä

  2. Kaupunginhallituksen pöytäkirjasta käy ilmi, että pykälä hyväksyttiin yksimielisesti. Kukaan ei esittänyt muutoksia esittelijän vastausehdotukseen, eivät edes vihreät,joiden valtuutetun aloite oli kyseessä. Totta, kyllä vasemmistoliitto olisi voinut esittää muutosta, mutta se kun ei ole ollut tapana. Kukin puolue kaitsee omia aloitteitaan.

    1. Tekopyhää, varsinkin kun sitten elämöidään lehdissä jälkeenpäin.

  3. Eihän tuosta käy lainkaan ilmi, mitä siellä hallituksessa on keskusteltu tai miten mahdollisesti äänestetty? Miten vasemmiston edustaja hallituksessa toimi?

  4. Mitä apulaispormestari ja hallituksen jäsen olisivat voineet tehdä asialle kaupunginhallituksen vastauksen jälkeen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *