Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

21.9.2014 klo 09:37

Voitto Tammelassa – palvelukeskus jatkaa

Kuva: Aarno Karjalainen
Kuva: Aarno Karjalainen

MIKKO AALTONEN
Tampereen ikäihmisten palveluiden lautakunta päätti kokouksessaan keväällä, että uuden palvelukeskuksen suunnittelua Pohjolankadulle Tammelan pohjoisosaan jatketaan. Samalla päätettiin, että Tammelan palvelukeskus itsenäisyydenkadulta siirretään vuoden 2015 jälkeen Pohjolankadulle. Ajatuksena tässä oli, että Pohjois-Tammelaan, jossa asuu paljon ikääntyneitä tamperelaisia, saataisiin paremmat palvelut ja samalla saataisiin tiloja itsenäisyydenkadun varrelle laajentuvia terveydenhuollon palveluita varten. Suunnitelma hyväksyttiin lautakunnassa yksimielisesti.

Kesäkuussa järjestimme Tammelan palvelukeskuksessa kaupungin puolesta tiedotus- ja keskustelutilaisuuden palvelukeskuksen siirrosta. Palaute oli selkeää. Palvelukeskuksen käyttäjät eivät halunneet siirtoa vaan Tammelan palvelukeskuksen pysyvän paikallaan.

Pohdin asiaa kesän aikana ja tulin siihen tulokseen, että paljon pidetyn Tammelan palvelukeskuksen siirrolle on etsittävä muita vaihtoehtoja. Lomakauden loputtua kokosin asiasta vastaavan apulaispormestarin ominaisuudessa valmistelevia viranhaltijoita koolle 8. elokuuta ja sanoin, että meidän on kuultava kaupunkilaisia ja muutettava suunnitelmaa Tammelan palvelukeskuksen siirrosta Pohjolankadulle. Tällaisen poliittisen ohjauksen antaminen on pormestarimallin hyviä puolia. Vaaleilla valittu luottamushenkilö voi ohjata päätösten valmistelua aivan toisella tavalla kuin vanhassa mallissa. Kerroin päätöksen uudesta valmistelusta valtuutetuille kaupunginvaltuuston elokuun kokouksessa.

Ikäihmisten palveluiden lautakunta käsitteli syyskuun kokouksessaan 18.9. uutta suunnitelmaa, jossa toimintaa säilytetään myös Tammelan palvelukeskuksessa. Esitys hyväksyttiin lautakunnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että Tammelan palvelukeskus toimii kuten ennenkin, paitsi kolmen asian osalta: kädentaitopaja siirtyy Pohjolan kadulle uusiin suurempiin ja esteettömämpiin tiloihin, kirjaston sivutoimipiste siirtyy Pohjolan kadulle ja ravintolaa hoitamaan etsitään Tampereen aterian tilalle toinen toimij. Tammelan palvelukeskuksessa voi siis edelleen istahtaa kahville aulaan, järjestää tapahtumia kuten ennekin, syödä lounasta ravintolassa ja keskukseen ajan saatossa rakentunut yhteisö voi jatkaa kuten ennenkin.

Kirjoittaja on Tampereen kaupungin apulaispormestari ja vasemmistoliiton  valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *