Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

10.4.2015 klo 08:07

Porttikivi: Ilmastopolitiikassa heti sanoista tekoihin

Toimiessaan Tampereen kaupungin etsivässä nuorisotyössä Ilkka Porttikivi huomasi, kuinka tärkeää on tukea niitä nuoria, joilla on vaikeuksia kotona tai joiden lähtökohdat itsenäisen elämän aloittamiseen ovat muista syistä heikommat. (Kuva: Marko Heikkilä)
Toimiessaan Tampereen kaupungin etsivässä nuorisotyössä Ilkka Porttikivi huomasi, kuinka tärkeää on tukea niitä nuoria, joilla on vaikeuksia kotona tai joiden lähtökohdat itsenäisen elämän aloittamiseen ovat muista syistä heikommat.  Kuva vasemmiston vaalimökiltä Keskustorilla. (Kuvaaja: Marko Heikkilä)

Teksti: MARKO HEIKKILÄ
Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokas Ilkka Porttikivi on paljasjalkainen tamperelainen. Hän asuu avovaimon ja kolmen lapsen kanssa Lentäväniemen kaupunginosassa. Lukion Porttikivi aloitti Tampereella ja suoritti sen loppuun Joensuussa. Sosionomi AMK – tutkinnon hän suoritti Satakunnan Ammattikorkeakoulussa vuonna 2007.

Porttikiven työhistoriaan on kuulunut muun muassa työ nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen parissa. Työuransa alussa hän toimi lastensuojelutyössä ja myöhemmin Tampereen kaupungin etsivässä nuorisotyössä. Tässä kentällä tehtävässä työssä hän huomasi, kuinka tärkeää on tukea niitä nuoria, joilla on vaikeuksia kotona tai muusta syystä lähtökohdat itsenäisen elämän aloittamiseen ovat heikommat.

Etsivästä nuorisotyöstä Porttikivi siirtyi toisenlaiseen sosiaalialan työhön. Nykyään Porttikivi työskentelee oikeusministeriön alaisessa yksikössä Tampereella rikosseuraamustyöntekijänä. Hänen työhönsä kuuluu vankilasta vapautuvien ja ehdollisen tuomion saaneiden tukeminen ja valvonta.

Pidän paljon työstäni

‒ Pidän paljon nykyisestä työstäni. Parasta siinä on se, kun huomaa, että on pystynyt rakentamaan luottamussuhteen asiakkaaseen. Kun ihmisen kohtaa aidosti, on se hyvin palkitsevaa. Koen tekeväni tärkeää työtä niin yhteiskunnallisesti kuin yksilötasollakin, toteaa Porttikivi.

Vaikka Porttikiven työ liittyy kiinteästi yhteiskunnallisiin asioihin, hän jaksaa myös vapaa-aikanaan osallistua toimintaan yhteiskuntamme hyväksi.  Porttikivi on varavaltuutettuna Tampereen kaupunginvaltuustossa sekä jäsenenä lasten ja nuorten palvelujen lautakunnassa. Hän on myös Länsi-Tampereen vasemmiston johtokunnassa. Ammattiyhdistystoiminnassa Porttikivi on Rikosseuraamusala Talentia ry:n hallituksessa.

Työskentelyä yhteisten asioiden parissa Porttikivi pitää tärkeänä ja kiinnostavana. Länsimaiset yhteiskunnat toimivat siten, että poliittinen toiminta on oleellinen osa, jos halutaan muuttaa yhteiskuntaa kestävämpään suuntaan.

‒ Politiikassa kiehtoo erityisesti se, että saan olla mukana päättämässä asioihin, jotka koen tärkeäksi. Politiikka on kiehtovaa, mutta se voi olla myös raskasta, koska sopuun pääseminen päätöksenteossa voi viedä kauan ja vaatii joskus vaikeidenkin kompromissien tekemistä, sanoo Porttikivi.

Asettuessaan ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin Porttikivi päätti ottaa uuden askeleen poliittisessa toiminnassaan. Mahdolliseen kansanedustajan työhön Porttikivi suhtautuu vakavasti. Pirkanmaalta on vasemmistoliitolla hyvät mahdollisuudet saada yksi lisäpaikka eduskuntaan. Tuleviin vaaleihin toimintansa lopettavassa eduskunnassa on Pirkanmaan vasemmistoliitolla ollut vain yksi kansanedustaja. Anna Kontula on toiminut upeasti meidän kaikkien suomalaisten eduksi. Jos edustajan paikka avautuu, Porttikivi keskittyy ajamaan politiikkaa, joka ajaa ensisijaisesti kaikista heikoimmassa asemassa olevien asiaa ja joka takaa jokaiselle Suomessa asuvalle tasa-arvoisen kohtelun.

Uskoa tulevaisuuteen ihmisille, jotka sitä eniten tarvitsevat

‒ Tiedän, millaista on työskennellä niiden parissa, joiden ääni ei juuri tässä yhteiskunnassa pääse kuuluviin. Samoin lapsiperheiden arki on tullut tutuksi jo pelkästään omien lasten arjen pyörittämisessä. Haluan jatkaa eduskunnassa vasemmistoliiton tuttua politiikkaa, joka tuo turvaa ja luo uskoa tulevaisuuteen heille, jotka sitä eniten tarvitsevat, sanoo Porttikivi

Ilmastopolitiikassa ei ole aikaa hukattavaksi

Vaalikampanjansa kärjiksi Porttikivellä on monta kannatettavaa teemaa. Tärkeimmiksi hän valitsee Ilmastopolitiikan sekä talouspolitiikan.

‒ Nykyisen hallituksen ajama politiikka näyttää hyvin huolestuttavalta. Maamme poliittinen suunta ilmastopolitiikassa tarvitsee muutoksen. Nyt tarvitaan jo tekoja eikä enää pelkkiä puheita. Ilmastonmuutos on vakava asia globaalisti ja myös oman maamme kannalta. Aikaa ei ole hukattavaksi vaan toimiin pitää ryhtyä tosissaan jo nyt. Ilmastopolitiikassa talous ei saa olla ainoa asia, joka säätelee ehdot. Meidän tulee ajatella tulevaisuutta. Tällä hetkellä me varastamme tulevilta sukupolvilta hyvinvoinnista ja elämme yli maapallon kantokyvyn. Tulevat sukupolvet tulevat kärsimään meidän itsekkäästä politiikasta, jos ilmastonmuutokseen ei puututa välittömästi, toteaa Porttikivi.

Raharikkaiden veronkierrolle loppu!

Läheinen yhteistyö muiden vasemmiston ehdokkaiden kanssa on ollut opettavaista ja lämminhenkistä. Kuvan palaverissa vasemmalta oikealle Kalle Hyötynen, Katja Kotalampi, Jarkko Lampuoti ja Ilkka Porttikivi.
Läheinen yhteistyö muiden vasemmiston ehdokkaiden kanssa on ollut opettavaista ja lämminhenkistä. Kuvan palaverissa vasemmalta oikealle Kalle Hyötynen, Katja Kotalampi, Jarkko Lampuoti ja Ilkka Porttikivi. (Kuva: Cai Melakoski)

‒ Myös talouspolitiikka on tärkeä osa kampanjaani. Pankit ovat yksityisiä yrityksiä ja ne pystyvät taikomaan rahaa tyhjästä. Tuttu tosiasia on se, että maailmassa on enemmän velkaa kuin varallisuutta ja raha valuu kiihtyvällä tahdilla rikkaiden pussiin. Tähän on tultava muutos! Toteaa Porttikivi.

Verojen kiertämisen Porttikivi näkee erityisen ongelmallisena.

‒ Veroja voidaan myös Suomessa kiertää laillisesti verosuunnitteluksi verhoten. Veronkierrolle on saatava loppu. Syy rikkaiden rikastumiseen sekä köyhien ja vähätuloisten määrän kasvamiseen on veropolitiikka, jota Suomen kokoomusjohtoiset hallitukset ovat noudattaneet. Kokoomus on ollut hallituksessa 1980-luvulta lähtien. Vain pari vaalikautta kokoomus on ollut oppositiossa viimeisen kolmenkymmenen vuoden ajalla. Kannatan ehdottomasti rahareformia. Se on vastaus yksityisen rahan ylivallalle, toteaa Porttikivi.

Sosiaalisen vastuun omaavana ihmisenä Porttikivi pitää tärkeänä teemana myös sosiaali- ja terveysalalle suunniteltuja muutoksia. Porttikiven mielestä uudistus ei saa vaarantaa terveydenhoitoon pääsyä eikä palveluja saa enempää heikentää.

‒ Terveyspalvelujen yksityistäminen ja alan markkinavetoisuus on sellaista kehitystä, jota en voi hyväksyä. Jos terveys- ja sosiaalialalla siirrytään siihen, että yritysten rahanteko ja voitontavoittelu on pääasia, niin asiassa mennään metsään. Terveysalan palvelut tulee edelleen säilyttää julkisen sektorin palveluna ja painopiste tulee siirtää erikoissairaanhoidosta hyvää ja kattavaan perusterveydenhuoltoon. Ihmisten tulee päästä nopeasti lääkäriin. Näin taataan, että tilanteet eivät pääse pahenemaan ja kallista erikoissairaanhoitoa tarvitaan vähemmän, sanoo Porttikivi.

Porttikivi on vaalikampanjansa aikana tutustunut lukuisiin äänestäjiin. Yhteisenä huolena kansalaisilla on ollut erityisesti epätasa-arvon kasvaminen. Äänestäjät ymmärtävät, että syy tähän epäkohtaan on oikeistolainen politiikka, joka on jatkunut Suomessa kauan. Nyt on mahdollisuus saada muutos viime vuosien kurjistavaan politiikkaan. Vasemmistoliitto ja Ilkka Porttikivi ovat vastaus tähän muutokseen. Ilkka Porttikiveä voi äänestää numerolla 151.

 

Kansanedustajaehdokasprofiili:

 

Ilkka Porttikivi, ehdokas numero 151 Pirkanmaan vaalipiirissä.
Ilkka Porttikivi, ehdokas numero 151 Pirkanmaan vaalipiirissä.

Nimi ja ikä: Ilkka Porttikivi, 35 v.

 

Asuinpaikka: Tampere

 

Perhe ja koti: Avoliitossa, kolme lasta

 

Koulutus ja ammatti: Sosionomi, rikosseuraamustyöntekijä

 

Ammattiliitto: Akava, Talentia

 

Luottamustehtäviä: Tampereen kaupunginvaltuuston varavaltuutettu, Tampereen seutukunnallisen  joukkoliikennelautakunnan jäsen, yhdyskuntalautakunnan jätehuoltojaoston jäsen, Rikosseuraamusala Talentia hallituksen jäsen

 

Harrastuksia: Valokuvaus, avantouinti, geokätköily

 

Vaaliteemat lyhyesti: Tasa-arvoisen ja solidaarisen Suomen puolestapuhuja

 

 

Kotisivut: www.ilkkaporttikivi.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *