Artikkeli: Lukijoilta 2013–2018

3.6.2015 klo 16:38

Tampereen Vasemmistonuoret: Peruspalveluita, ei poliiseja!

Teksti: TAMPEREEN VASEMMISTONUORET

Tampereen Vasemmistonuoret pitää Tampereen kaupunginhallituksen tuoretta päätöstä kahden poliisin ostamisesta valvomaan Keskustoria tyrmistyttävänä. Torilla viettää aikaansa suuri joukko erilaisista sosiaalisista ongelmista kärsiviä nuoria ja aikuisia. Ongelmien taustalla on alati heikkenevä taloustilanne ja päihde- ja mielenterveyspalveluiden huono saavutettavuus. Poliisi ei voi ratkaista näitä ongelmia, eikä kaupungin lupaama etsivän sosiaalityön lisääminenkään riitä ratkaisuksi.

‒ Poliisien määrän lisääminen keskustassa ei ole kestävä ratkaisu – sillä vain siirretään ongelmat pois näkyviltä. Kaupungin tulee lisätä resursseja mielenterveys- ja päihdepalveluihin sekä nuorisotyöhön ja tehdä entistäkin määrätietoisempaa työtä asunnottomuuden poistamiseksi, toteaa Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Joonas Riikonen.

Tampereen Vasemmistonuoret näkee tämänhetkisessä ilmapiirissä myös uhan kaikille tasavertaisesti vapaalle kaupunkitilalle.

‒ Kaupunkitilan kaupallistuessa nuorilla on hyvin vähän muita ajanviettotapoja kuin keskusta-alueella hengaaminen. Vallitseva keskusteluilmapiiri uhkaa leimata koko kaupungin nuorison häiriötekijäksi, joka halutaan pois silmistä. Sosiaalipalveluiden parantamisen ohella kaupungin tulee satsata nuorten maksuttomiin harrastusmahdollisuuksiin”, jatkaa Riikonen.

|||

Lue lisää:

Keskustorille lisää sosiaalityötä, ei poliiseja (Vasen Kaista 29.5.2015)

Tampere: Poliisit palkattiin, sosiaalityötä vahvistetaan (Vasen Kaista 1.6.2015)

|||

Tampereen vasemmistonuoret Vasen Kaistassa

|||

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *