Artikkeli: Uutiset 2013–2018

27.7.2015 klo 18:48

Ilman laulua ei voi selvitä

Keijo Frank levyn julkistamistilaisuus 2
Reijo Frankin kokoomalevyllä on mukana myös ennen julkaisematonta musiikkia.

 

Teksti: HEIKKI TOIVAINEN, kuvat: JOUNI AHLGREN

Vapauden viesti on Reijo Frankin juhlalevyn mieleenpainuvin laulu. Teoksen taustalla ovat toisen maailmansodan tapahtumat Norjassa, jossa  natsi-Saksa vangitsi norjalaisia ja kuljetti heidät keskitysleireille Saksaan. Jotta ihmiset olisivat selviytyneet äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa, he kirjoittivat ja sävelsivät lauluja. Vaikeissa olosuhteissa syntyi myös Vapauden viesti. Sodan jälkeen keskitysleiriltä hengissä selvinneiden toivat laulut Norjaan, josta ne levisivät myös Suomeen.

Reijo Frankin pitkän taitelijauran kunniaksi julkaistu kokoomalevy julkistettiin Valkeakosken Työväen Musiikkitapahtumassa. Levyllä on viisitoista kappaletta tunnettuja ja vähemmän tunnettuja työväen lauluja.

 

Lisää Valkeakosken Työväen Musiikkijuhlista Vasen Kaistalla

Musiikki luo tunnelmaa, ystävyyttä, iloa (27.7.2015)

Ennuste: viileään kesään hetkeksi raju muutos (20.7.2015)

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *