Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

16.7.2015 klo 12:35

Kesäkaista löytöretkellä Tähtirannassa

Tahtiranta1_900x600_Kaisa_Ikalainen

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERATeksti ja kuvat: KAISA IKÄLÄINEN
‒ Öh, sanoo minipossu Pampula. Öh. Se tarkoittaa, että lisää välipalaa olisi suotavaa tarjoilla tai sen puutteessa ainakin lisää rapsutusta. Rapsutusta piisaa: Lastentalo Tähtirannan pihapiiri kuhisee pientä yleisöä, jolle mikään ei voisi olla parempaa kuin rapsutella minipossua ja syöttää kaneille ja lampaille loputtomat määrät ruohoa.

Tunnelmallinen vanhan ajan pihapiiri avaa ovensa muutaman kerran kesässä, ja monikymmenpäinen tenavajoukkio velloo onnellisena sinne tänne. Pihassa nikkaroidaan itse laivoja ja uitetaan niitä purossa. Pompitaan trampoliinilla, puhalletaan jättimäisiä saippuakuplia, kiipeillään ja keinutaan erilaisissa vempeleissä. Nautitaan kesäillasta ja syreeninhajusta. Kukkaroa ei juuri tarvita: vain poniajelusta ja kanttiinin herkuista maksetaan pari euroa.

Tahtiranta2_300x500_Kaisa_IkalainenTästä on kyse yleensäkin Kangasalan Lasten Löytöretki –tapahtumassa (tänä vuonna 29.6.–5.7.2015): Se yhdistää kylän lapset ja aikuiset. Monipuolista pienimuotoista tekemistä tarjoavat yritykset, yhdistykset ja yksityiset, museot ja seurakunta. Useimmat tapahtumat ovat maksuttomia, ja mikään ei maksa mahdottomia.

Heinäkuun alussa tulivat kaivatut helteet ja sää on hetken mitä mainioin metsäseikkailuun Pohtiolammella tai valokuvasuunnistukseen Mobilian ympäristössä. Kaikkialla Kangasalla myös askarrellaan ja taiteillaan. Äijälän kulttuurikeskuksessa syntyy jokaiselle oma perinteinen karjalanpiirakka, kun taas Nukketeatteri Hupilaisen kanssa matkataan kaukomaihin. Taitokeskuksen non stop -työpajassa on myös koko päivän talo täynnä innokkaita askartelijoita: mekin käymme huovuttamassa sorminuken, joka saa pitkän violetin punk-tukan ja nimeksi Aaro-tyttö.

Irrotan neljävuotiaan kanihäkistä, jonka luona hän tarjoilisi ilmeisen loputtomiin ruohoiltapalaa Tupsulle, Voikukalle ja Tuffelle. Viimeistään ensi vuonna heinäkuun alussa tulemme taatusti takaisin.

 

|||

KESÄKAISTA on juttusarja, jossa Vasen Kaistan toimittajat jakavat elämyksiään eri puolilta kesäsuomea, ehkä kauempaakin.

Kesäkaistalla ilmestynyt:
Kesäkaista: Hatanpään arboretum (14.7.)
Tervanpoltto tuoksui Narvan markkinoilla (15.7.)
Kesäkaista löytöretkellä Tähtirannassa (16.7.)
Sarja jatkuu.

Kesäkaistan tunnuskuva: Cai Melakoski

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *