Artikkeli: Kolumnit 2013–2018

17.7.2015 klo 10:03

Köyhäinavulla elintason huipulle

Marko_Heikkila_uusi_kolumni-kuva_150x494_Katri_SartaMARKO HEIKKILÄ
Suomen kansaa rakastava pääministeri Juha Sipilä ja samalla koko Perskeko-hallitus on viisaudessaan päättänyt, että yritysten johtoportaalla on merkittävä rooli maamme talouden tasapainoon saattamisessa. Pääministeri Sipilä on kehottanut varakkaampaa yhteiskuntaluokkaa tukemaan vapaaehtoisesti vähäväkistä ja kurjuudessa elävää, pienipalkkaista työntekijää.

Pienipalkkainen puurtaja on jo ehtinyt median päivittäisestä uutisoinnista sisäistää ajatuksen, että kuuluu yhteiskunnan heikompaa ainekseen, eikä sen vuoksi tienaa riittävästi. Onkin tarpeen, että varakkaammat voivat auttaa heitä, jos vain haluavat. Ehdotankin tässä kaksi tapaa, miten vahvempi ja rodultaan puhdas kansanosa voi tätä köyhäinapua jakaa.

Ensimmäinen keino on, että menestyvät yrittäjät ja muu johtoporras kohdistavat tukensa suoraan johtamansa yrityksen työntekijöille. Tämä yritysjohdolta tuleva suora tuki motivoisi työntekijöitä tekemään yhä parempaa tulosta ja sitä kautta molempien osapuolten kumuloituvaan taloudelliseen kasvuun. Tästä jatkuvasta tuottavuuden pyörästä syntyy hyvinvointia kaikille ja samalla saamme maahamme iki-liikkujan keksimisestä tulevia patenttituloja.

Heitä, joilla enää ei ole työtä, tuettaisiin seuraavasti: Maahamme perustettaisiin rahasto, jota rikkaat voivat omantunnon mukaan kartuttaa ja siten tukea yhteiskunnan heikompaa ainesta. Tähän rahastoon lahjoittaminen olisi julkisia ja lahjoittaja saisi yhteiskunnallista arvostusta ja huomiota osakseen lahjoitetun summan suuruuden mukaan.

Pääministeri Sipilä kertoi hallitusneuvottelujen aikana, että hänen sähköpostilaatikkonsa on täynnä lahjoittajien nimiä, joten me köyhät voimme olla huoletta, sillä lahjoittajien määrästä ei ainakaan ole pulaa. Näiden ehdotusten toimeenpanemisella yhteiskuntarauha maassamme säilyy ja sata vuotta sitten vallinnut köyhäinapu kokee renessanssin. Tämä köyhäinapu toimii taloutta parantavana ja väistämättä johtaa uusiin elintason huippuihin, joista vain EU-alueen ulkopuolella voidaan haaveilla.

Kirjoittaja on kangasalalainen politiikan harrastaja

|||

Etusivun kuva: Hallitus ottaa sosiaalipoliittisessa innovaatiossaan esimerkkiä pullasorsien ruokinnasta. Ne joilla on pulla, jakavat ylimääräiset pullanmuruset niille, joilta pulla puuttuu. (Kuva: Cai Melakoski)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *