Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

8.8.2015 klo 09:46

Fennovoima, verotus, suvaitsevaisuus, pasifisti-Soini ja natsit

Hanna Sarkkisen, Mikko Aaltosen, Juhapekka Lindforsin, Jiri Niemisen ja Panu Raatikaisen blogikirjoitukset tarttuivat elokuun ensimmäisellä viikolla Vasen laidan haaviin.
Hanna Sarkkisen, Mikko Aaltosen, Juhapekka Lindforsin, Jiri Niemisen ja Panu Raatikaisen blogikirjoitukset tarttuivat elokuun ensimmäisellä viikolla Vasen laidan haaviin.

 

Vasen_Laita-Netista_napattua_150x150_CMVASEN LAITA – netistä napattua.  Teksti ja kuvitus: CAI MELAKOSKI
Fennovoiman rakennuslupaan liittyvät epäselvyydet, kuntatalous, suvaitsevaisuus, pasifistinen ulkoministeri ja perussuomalaisten natsiyhteydet olivat Vasen laidan seuraamien blogien aiheina elokuun ensimmäisellä viikolla.

 

Hanna Sarkkisen viisi kysymystä Rehnille Fennovoimasta

Oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas.) jätti torstaina kirjallisen kysymyksen elinkeinoministeri Olli Rehnille ja hallitukselle Fennovoiman rakennuslupaan liittyvistä epäselvyyksistä.

Miksi hallitus käveli eduskunnan yli, painostiko hallitus Fortumia, miksi Rehnin kanta hankkeeseen muuttui ja mistä Rehn tarkalleen keskusteli Moskovassa, ovat kysymysten aiheet.

– Vaikuttaakin siltä, että elinkeinoministeri Rehnin kanta on muuttunut 180 astetta vajaassa vuodessa vaikka hankkeen taloudellinen uskottavuus, energiapoliittinen järkevyys ja ulko- ja turvallisuuspoliittiset epävarmuudet eivät ole kohentuneet, toteaa Sarkkinen kyselynsä perusteluissa.

‒ Sen osoittaa omistajien mukaan saamisen vaikeus määräaikaan mennessä, EU:n Venäjä-suhteiden edelleen heikkeneminen ja kesäkuussa nähdyt omituiset sotkut venäläiseksi bulvaaniksi osoittautuneen kroatilaisen Migrit Solarna Energija –yhtiön kanssa, Sarkkinen jatkaa.

Lue koko kirjoitus:
Rehn, mitä Fennovoiman kanssa tapahtui? (6.8.2015)

 

Mikko Aaltonen vastaa Pokkiselle kunnallisverotuksesta

Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen on kirjoittanut Tampereen verotuksesta ja taloudesta. Vastineessaan apulaispormestari Mikko Aaltonen (vas.) avaa Pokkisen esittämiä lukuja, ja osoittaa Pokkisen kirjoituksen puutteet muun muossa verrattaessa Tampereen tilannetta Espooseen ja Hämeenkyröön.

‒ Kuntatalouden tilanne tulee olemaan tulevaisuudessa hankala kaikkialla niin Tampereella kuin Hämeenkyrössäkin. Paljon riippuu siitä millaisen talousarvion maamme hallitus valmistelee ensivuodelle ja miten talousarvio kohtelee kuntia.

‒ Kuntien saamien valtionosuuksien leikkaaminen tarkoittaisi veronkorotuksia tai palveluiden karsintaa. Kaikkea ei voida kattaa uudistuksilla ja toiminnan tehostamisella, Aaltonen toteaa.

Mikko Aaltosen kirjoitus on julkaistu vastineena Aamulehdessä, ja se löytyy myös Aaltosen blogista:
Valtionosuudet selittävät bruttoveroasteen erot (5.8.2015)

Viime viikolla esittelimme Aaltosen kirjoituksen Tampereen  terveydenhuollosta. Jutussa oli linkki Twitterissä julkaistuun kuvaan artikkelista. Sittemmin artikkeli on julkaisu myös Aaltosen blogissa, se löytyy täältä:
Perusterveydenhuolto kaipaa uudistusta (3.8, alunperin julkaistu Aamulehdessä 31.7.)

 

Juhapekka Lindfors: Rasismia ei pidä suvaita

Kansalaistoiminta-aktiivi Juhapekka Lindfors pohtii blogikirjoituksessaan suvaitsemattomuuden ja suvaitsevaisuuden määrittelyjen moniulotteista ongelmaa.

‒ Vaikka on asioita, mitä en suvaitse, uskaltaisin silti kutsua itseäni suvaitsevaiseksi ihmiseksi. Olen vahvasti myös sitä mieltä, että on olemassa asioita, joita vain ei voi hyväksyä. Yksi tällainen asia on rasismi ja siihen liittyvä henkinen tai fyysinen väkivalta, Lindfors kirjoittaa.

Vanhemmat, ympäristö ja monet muut seikat vaikuttavat ahdasmielisyyden syntyyn, pohtii Lindfors, ja suosittelee kohtaamista ihmisten kanssa, joilla on erilainen tausta.

‒ Myös ystävä on ollut vieras ja tuntematon, ennen kuin häneen on tutustunut, Lindfors kiteyttää.

Lue koko kirjoitus:
Kun suvaitsevaisuudesta tuli suvaitsemattomuutta (2.8.2015)

 

Jiri Nieminen: Onko Suomen kansa ansainnut gandhilaisen ulkoministerin?

Politiikan tutkija Jiri Nieminen ihmettelee ulkoministeri Timo Soinin plokikirjoituksessaan esittämää julistusta, ettei hän hyväksy väkivaltaa missään muodossa, ja että elämä on hänelle pyhää elämästä hautaan.

‒ Mutta me isänmaalliset armeijan kunnialla läpikäyneet ja sotilasvalan vannoneet vapaan Tampereen vapaat kansalaiset ihmettelemme tällaista kielenkäyttöä ja kysymme, onko Suomen kansa ansainnut ensimmäisen pasifistin ja gandhilaisen ulkoministerinsä?, irvailee Nieminen.

Lue koko kirjoitus:
Timo Soini ei hyväksy väkivaltaa – kuinka käy maanpuolustuksen? (3.8.2015)

 

Panu Raatikainen vastaa Putkosen haasteeseen

Matti Putkonen on julkisesti närkästynyt julkisuudessa esitetyistä väitteistä perussuomalaisten yhteyksistä natseihin:

‒ Perussuomalaisten likaisen työn mies Matti Putkonen on tivannut ”todellista faktaa”  tukemaan syytöksiä perussuomalaisten natsiyhteyksistä. Hän uhkailee ”toimilla” kaikkia niitä toimittajia ja tutkijoita, jotka tällaista esittävät, aloittaa professori Raatikainen kirjoituksensa.

Raatikainen  ottaa haasteen vastaan, ja esittelee napakan luettelon perussuomalaisen puolueen aktiivien ja Suomen vastarintaliikkeen yhteistoiminnasta.

‒ Helsinkiläinen PS-aktiivi Jukka Wallin meni sanomaan, että keinot ovat erilaiset, mutta uusnatsien ja PS:n tavoite on sama. Hän ei kertonut mikä. SVL ajaa valkoista valtaa, vallankumousta ja natsien hallitsemaa yksipuoluejärjestelmää, on yksi Raatikaisen esittämistä esimerkeistä.

Lue koko kirjoitus:
Perussuomalaisten natsiyhteyksistä

|||

Vasen laita – netistä napattua
Vasen laita – netistä napattua seuraa etupäässä pirkanmaalaista punavihreää mediamaisemaa, ja nostaa Vasen Kaistan lukijoiden huomioon blogi- ja verkkomediassa julkaistuja kirjoituksia, jotka runsaassa nettivirrassa ovat saattaneet mennä ohi.

Sarjassa ilmestynyt:
Vasen Kaistan uusi palsta: Vasen laita (4.8.2015)
Fennovoima, verotus, suvaitsevaisuus, pasifisti-Soini ja natsit (8.8.2015)
Köyhyyden hajut, rasismi, Persu-Suomi sanakirja (14.8.2015)
Toimeentulotuki, ateriamaksut ja rasismi puhuttivat (25.8.2015)
Tammelakeskus, Koskelat, ääripäät, katupartiot ja haamut (7.9.2015)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *