Artikkeli: Uutiset 2013–2018

11.11.2015 klo 06:31

Vuorentaustan nuorisotilan toiminta jatkuu

Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Uusikartanon ryhmäpuheenvuorossa esitettiin sairaanhoitajamaksun poistamista. Vasemmiston valtuutetut Rauno Kesseli. Liisa Schalin ja Leena Mäkinen kam
Ylöjärven vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Uusikartanon ryhmäpuheenvuorossa esitettiin sairaanhoitajamaksun poistamista. Vasemmiston valtuutetut Rauno Kesseli. Liisa Schalin ja Leena Mäkinen kannattivat maksun poistamista. Äänestyksessä poistoesitys hävisi äänin 18-32.

 

Toimittaja: SINIKKA TORKKOLA, kuvat: RAUNO KESSELI
Ylöjärven Vuorentaustan nuoret saavat viettää aikaansa tulevaisuudessakin Zopperon nuorisotilassa. Vasemmiston aloitteesta rahat toiminnan jatkamiseen varattiin ensi vuoden talouarvioon.

Vasemmiston valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Uusikartano piti nuorisotilan toiminnan jatkamista yhtenä keinona nuorten syrjäytymistä.
– Ei pidä tehdä hätiköityjä päätöksiä, kun kyse on nuorista. Kaikilla nuorilla ei ole varaa maksullisiin harrastuksiin eikä aina kiinnostustakaan, mutta toisten nuorten seura on tärkeää. Kuunnelkaamme nuoria aidosti, välittäkäämme nuorista oikeasti, vaati Uusikartano.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän esitti  nuorisotilan toiminnalle määrärahoja vuoden 2016 talousarvioon. Esitys voitti äänestyksen äänin 31-18, kaksi valtuutettua oli poissa.

terveyskioski-001
Terveyskioskilla ei ole marraskuun jälkeen hoidettu sairauksia.

Terveyskioskin idea murenee

Ylöjärven vasemmisto esitti myös, että kaupunginvaltuusto peruuttaisi perusturvalautakunnan päättämän sairaanhoitajamaksu. Maksu 9,30 euroa peritään sairaanhoitajan toimenpiteistä enintään kolme kertaa vuodessa, Vasemmistoliiton maksupoistoesitys hävisi äänestyksen äänin 18-31, yksi äänesti tyhjää.

– Tämä niin sanottu pieni maksu on usealle sairaalle eläkeläiselle ja  pitkäaikaistyöttömälle ylitsepääsemätön este hakeutua sairaanhoitajan luokse saamaan hoitoa. Hoitamatta jättäytyminen voi mahdollisesti vakavoittaa ja näin johtaa kustannuksiin kalliissa erityissairaanhoidossa, perustellaan vasemmistoliiton valtuustoryhmän muutosesityksessä.

Vasemmiston valtuustoryhmää huoletti myös tunnetun ja tunnustetun terveyskioskin toiminnan jatkuminen. Sairaanhoitajamaksun käyttöönoton jälkeen terveyskioskilla voi saada vain ennaltaehkäiseviä terveyspalveluja. Aiemmin kioskilla on voinut poistattaa tikkejä ja seurata verenpainetautilääkityksen tehoa mittautamalla verenpaineensa. Maksun käyttöön oton jälkeen tällaisia toimenpiteitä tehdään vain omahoitajan vastaanotolla, jossa käynnistä voidaan periä maksu.

Terveyskioskin toiminta käynnistyi kesällä 2009. Vuoteen 2012 asti toimintaa rahoitti Suomen itsenäisyyden rahasto Sitra. Sen jälkeen toiminnasta on vastannut Ylöjärven kaupunki.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

 Terveyskioskin käyttöohjeet Ylöjärven kaupungin sivulla

 

.     

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *