Artikkeli: Uutiset 2013–2018

14.12.2015 klo 20:59

Valtuustoaloite: sateenkaarinuorten syrjinnästä eroon koulutuksella

Toimittaja: SINIKKA TORKKOLA
Seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret kokevat syrjintää sekä koulussa että sosiaali- ja terveyspalveluissa. Syrjivien ja epäasiallisten käytäntöjen syynä voi olla tiedon ja osaamisen puute. Tampereen vasemmiston kaupunginvaltuutettu Minna Minkkinen ja koko valtuustoryhmä vaativatkin maanantaina jättämässä valtuustoaloitteessaan koulujen, nuorisotoimen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden työntekijöille perehdytystä ja koulutusta, jotta sateenkaarinuorten kohtaama syrjntä vähenisi.

– Jokaisella nuorella, Tampereella ja muualla tulee olla rauha kasvaa ja kehittyä. Nuorella tulee olla turvallista käyttää nuoriso-, sosiaali- ja terveyspalveluita sekä viihtyä koulussa ilman pelkoa syrjinnästä tai syrjintää  perustelee Minna Minkkinen, miksi koulutusta ja perehdytystä tarvitaan.

Sateenkaarinuorten syrjintäkokemukset ovat tulleet esiin Nuorisotutkimusseuran Hyvinvoiva sateenkaarinuori -tutkimuksessa. Vasemmiston valtuusryhmä vaatiikin, että seksuaali- tai sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla, joita Tampereellakin on tuhansia, pitää olla yhdenvertaiset oikeudet käydä koulua, osallistua nuorisotoimintaan ja käyttää muita kaupungin palveluita,

– Kaupungin tulee selvittää nuorten kanssa työskentelevien työntekijöiden tarpeen koulutukseen sateenkaarinuorten kohtaamisessa. Lisäksi on varmistettava, että jokaisella nuorten kanssa työskentelevällä työntekijällä on vähintään perustiedot sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, esitetään vasemmistoliiton valtuutettujen allekirjoittamassa aloitteessa.

 

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Helsingin kaupunginvaltuutettu Anna Vuorijoen aloite sateenkkarinuorten hyvinvoinnin edistämiseksi 
Hyvinvoiva sateenkaarinuori – Nuorisotutkimusseuran -tutkimushankkeen verkkosivu
Mitä kuuluu sateenkaarinuorille – tutkimushankkeen raportti Nuorisotutkimusseuran sivuilla (pdf-tiedosto)

 

III

Etusivun kuva on Helsingin Priden jalkapallo-ottelusta kesältä 2015. Kuvaaja: Minna Minkkinen

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *