Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

30.1.2016 klo 08:07

Sunnuntaibrunssi Pispalassa

Teksti ja kuvat: MINNA MINKKINEN
Vasemmistoliiton valtuustoryhmä teki valtuustoaloitteen, jossa esitetään kaupungin majoitusta matkablogareille. Tavoitteena on houkutella lisää matkailijoita kaupunkiin. Valtuustoryhmä myös bloggaa Tampereesta ja paikoista, joissa kannattaa käydä.

Cafe Pispalan brunssi

Cafe Pispalan brunssi on suosittu brunssipaikka, joten pöytävaraus on aivan ehdottomasti tehtävä. Saimme pöytävarauksen vasta kello 13.45, sillä varasimme pöydän vasta loppuviikosta. Cafe Pispala on legendaaristen Pispalan portaiden vieressä, joten paikalla kuhisee ihmisiä ja myös autoja. Omalla autolla ei kannatakaan paikalle tulla, sillä bussilla ja kävellen pääsee hyvin.

Kävely kaupungin keskustasta vie 30 minuuttia, todella kauniissa Pispalan maisemissa. Jos ottaa reitiksi Pirkankadun ja nousee Tipotien terveysaseman jälkeen vasemmalle harjua ylös kohti Pispankatua, pääsee nousemaan kauniita portaita ylös ja näkemään Näsijärven kauniin maiseman.

 

Pispalan_portaat_400x533_Minna_Minkkinen

Cafe Pispala on lämmin ja kodikas kahvila. Brunssivaihtoehtoja on monenlaisia. Tosin vegaaninen vaihtoehto näytti listalta puuttuvan; kasvisvaihtoehto toki oli. Cafe Pispalan pannukakut olivat suussa sulavan mehukkaita. Tofu-kasvis-munakas itsessään olisi riittänyt täyttämään vatsan. Koko pöytäseurue oli tyytyväinen ruokaan, tarjoiluun ja ympäristöön.

Aamuopala_Pispalassa_500x375_Minna_Minkkinen
Pispala on Tampereen kauneimpia ja vierailluimpia kaupunginosia, eikä syyttä. Näkymä harjulta kummallekin järvelle, kauniita värikkäitä taloja, kapeita katuja ja boheemi tunnelma. Taiteilijatunnelmaa rikkoo tieto asuntojen hinnoista ja toinen toistaan uudemmat autot talojen pihoissa. Kulttuuritalot kuten Hirvitalo ja Kurpitsatalo eivät kaikkia alueen asukkaita miellytä ja monenmoisia toimia on ollut, jotta kulttuurikeskukset saataisiin alueelta pois. Toivottavasti näin ei tapahdu, vaan kulttuuria saar edelleen kukoistaa ispalassa.

Pispala2_400x533_Minna_Minkkinen

Tampere, tänne kannattaa matkustaa vaikka vain Pispalan vuoksi.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Matkailusta työtä Tampereelle (26.1.2016)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *