Artikkeli: Uutiset 2013–2018

1.2.2016 klo 08:05

Puoluekokousedustajaehdokkaiden nimeäminen alkoi

Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjanmaan vasemmiston piirihallitukset pitivät yhteisen perehdyttämisseminaarin Sammalniemessä, Puoluekokoukseen valmistautuminen oli yksi aiheista.
Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Pohjanmaan vasemmiston piirihallitukset pitivät yhteisen perehdyttämisseminaarin Sammalniemessä, Puoluekokoukseen valmistautuminen oli yksi aiheista.

 

Vasemmistoliiton puoluekokous Oulussa 10. - 12-6.2016 vinjettiTeksti: SINIKKA TORKKOLA, kuva: ANTTI YRJÖNEN
Pirkanmaalta osallistuu Vasemmistoliiton puoluekokoukseen Oulussa 30 edustajaa. Puoluekokousedustajaehdokkaita voivat asettaa puolueosastot, kunnallisjärjestöt ja valitsijayhdistykset.

Puolueosastoja on pyydetty ilmoittamaan nimeämänsä edustajaehdokkaat ja toimittamaan ehdokkaiden suostumuslomakkeet piiritoimistolle maaliskuun 11. päivään mennessä. Jos ehdokkaita on enemmän kuin paikkoja, järjestetään jäsenäänestys. Ehdokkaat esitellään piirin verkkosivuilla sekä jäsenille lähetettävissä  äänestyskirjeissä.

Pirkanmaan vasemmiston piirihallitus päätti kokouksessaan tammikuussa jakaa Pirkanmaan kolmeen vaaliyhtymään: eteläinen, pohjoinen ja Tampere. Eteläiseen vaaliyhtymään kuuluvat  Akaa, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Punkalaidun Sastamala, Urjala, Valkeakoski ja Vesilahti. Pohjoiseen vaaliyhtymään kuuluvat Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala. Mänttä-Vilppula, Orivesi, Parkano, Pälkäne, Ruovesi, Virrat ja Ylöjärvi  Puoluhallitus vahvistaa vaaliyhtymät ja niiltä valittavien edustajien määrät helmikuun kokouksessaan.

 Edustajaehdokas vaalissa äänioikeus on jäsenillä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa. Sama ehto pätee myös edustajaehdokkaisiin.

 Piirikokouksessa nimetään ehdokkaat puoluevaltuustoon

 Pirkanmaan vasemmistolla on viisi paikkaa puoluevaltuustossa. Puoluevaltuutetut ja heidän varajäsenensä valitaan piirijärjestön nimeämistä ehdokkaista, jotka valitaan piirikokouksessa maaliskuussa.

 Puolueosastoja on pyydetty tekemään esityksiä puoluevaltuutetuista 11. maaliskuuta mennessä. Esityksiä voi tehdä myös piirikokouksesssa.  Jos ehdokkaita on enemmän kuin paikkoja, järjestetään piirikokouksessa puoluevaltuutettujen vaali.

 

Vasen Kaista puoluekokouksesta:

Sinikka Torkkola ehdolle vasemmistoliiton puoluesihteeriksi (17.1.2016)
Avoin kirje tulevalle puheenjohtajalle (7.1.2016)
Kohti puoluekokousta – tervetuloa keskustelemaan (6.1.2015)
Punavihreitten valintojen vuosi 2016 (1.1.2016)

 

Lisää puoluekokouksesta muualla verkossa

Pirkanmaan vasemmiston puoluekokousivut
Pirkanmaan vasemmiston piirihallituksen päätöstiedote piirin verkkosivulla
Vasemmistoliiton puoluekokoussivut

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *