Artikkeli: Uutiset 2013–2018

28.2.2016 klo 18:17

Lada palaa Suomeen

Uusi Lada herätti yli sadan ihmisen kiinnostuksen Mobiliassa sunnuntaina.
Uusi Lada herätti yli sadan ihmisen kiinnostuksen Mobiliassa sunnuntaina.

 

Teksti ja kuvat: JORMA MÄNTYLÄ   
Nyt niitä taas saa – nimittäin Ladoja. Myynti alkaa uudelleen, kun pirkkalalainen ManseMotors alkaa tuoda autoja Suomeen. Uuden Lada Kalina 2194 –mallin esittely kokosi sunnuntaina toistasataa uteliasta Kangasalan Mobilia-tieliikennemuseoon.

ManseMotorsin toiminnasta vastaavan Nikolai Osipovin mukaan yritys on vuosia myynyt Ladojen varaosia.

– Meiltä on niin monta kertaa ja usein kysytty, miksi emme myy autoja. Niinpä päätimme viimein vastata haasteeseen. Vastaamme siis kysyntään, Osipov selvittää.

Suomeen tuotavat autot on katsastettu ja ne täyttävät EU:n turvallisuus- ja päästönormit. Länteen tuotavat autot ovat vientimallistoa, ja ne on paremmin varusteltu kuin Venäjällä myytävät Ladat.

ManseMotors aloittaa huhtikuussa farmarimallisen Lada Kalina 2194:n myynnin. Siinä on 1,6 litran moottori ja tehoa 87 hevosvoimaa (64 kW). Alustava hinta-arvio on 12 674 euroa. Myyntiin ovat tulossa myös perusmalli Lada Granta sekä farmariversio 2192, molemmat alle 12 000 euron hintaisia.

Perinteisen Lada Nivan saa 17 735 eurolla ja citymaasturin Lada Urbanin vähän yli 20 000 eurolla. Ensi vuonna myyntiin tulevat Lada-tehtaan uutuusmallit Vesta ja Xray.

Ladojen aiempi myyjä Delta-Auto lopetti venäläisautojen maahantuonnin 2010. ManseMotorsin Nikolai Osipov ei uskalla ennakoida Ladan nykyistä kysyntää Suomessa, mutta liikkeelle lähdetään muutamien kymmenien autojen tuonnista.

Lada 2194 –mallin esittely helmikuun viimeisenä sunnuntaina Kangasalan Mobiliassa oli Suomen Ladakerhon kevätkokouksen yhteydessä. Lisätietoja ja kuvia uudesta Ladasta sekä retrohenkisestä autotapahtumasta on seuraavilla verkkosivuilla:

ManseMotors (verkkosivut)

ManseMotors (Facebook-sivu)

Lada-auto.fi

|||

Etusivun kuva:  Lada Kalina 2194.
Etusivun kuva: Lada Kalina 2194.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *