Artikkeli: Uutiset 2013–2018

6.3.2016 klo 10:59

Millaisia ovia Tampere tahtoo avata

Pellejäkin hieman mietityttää Tampereen kaupungin tilojen vuokrauskäytännöt. Kuva: Lolidiers of Odin.
Klovneja ällistyttää Tampereen kaupungin tilojen vuokrauskäytännöt, onkohan ne ihan loppuun asti mietitty. Kuva: Lolidiers of Odin.

 

Teksti: RIIKKA JUHANEN
Tampereen kaupunki  lupaa avata ovia yhä parempaa kaupunkia kehittävälle yhteistyölle. Sitä kenelle ovia avataan, olisi syytä miettiä jokunen tovi. Kaikki tahot, jotka ovista tahtovat tulla, eivät yhteistyötä lisää. Sallimalla Rajat kiinni -ryhmän kokoontua kaupungin kulttuuritoimen suojissa Tampere avaa ovia oikeistoradikalille ajattelulle.

Tampereen Vanhasta kirjastotalosta on tullut oikeistoradikaalien kokoontumispaikka. Maaliskuun ensimmäisenä lauantaina ihmisiä oli paikalla alle 30 henkilöä. Viikkoa aikaisemmin samassa tilassa kokoontui Suomen Sisu. Kokousten järjestäjät olivat hyvin tyytyväisiä tamperelaiseen toimintakulttuuriin. Ihmetellä sopii, millaista yhteistyötä Tampereen kaupunki edistää salliessaan sekä Suomen Sisun että Rajat kiinni -ryhmän kokoustaa tiloissaan.

Tuttua historiasta

Hallituksen luoma taloudellinen tilanne on luonut Suomeen ja varsinkin Pirkanmaalle erittäin vaikean työttömyystilanteen. Työttömyys ja koulutuspaikkojen supistuminen tuo näköalattomuutta ja toivottomuutta erityisesti nuorten keskuuteen. Samankaltaista näköalattomuutta koettiin, kuten Heikki Ylikangas tutkimuksissaan osoittaa, Pohjanmaalla jo puukkojunkkareiden aikaan.

Tämän ajan ilmapiiriä on verrattu 1930-lukuun. Silloinkin kärvisteltiin suurissa taloudellisissa vaikeuksissa ja äärioikeisto radikalisoitui. Varoittelun vaimeat äänet hukkuivat ja hukkuvat meteliin. Historiasta ei halutakaan oppia mitään. Jokainen sukupolvi haluaa tehdä omat virheensä itse. Kantapään kautta oppiminen on tuskallista. Kun ihmisyhteisöt oppivat kantapään kautta, se usein myös vaatii uhreja ja aiheuttaa inhimillisiä kärsimyksiä.

Salaliittoteoriat lisäävät turvattomuutta

Rajat kiinni -ryhmänn nettisivuilla kerrotaan ihan oikein, että sodat ovat pankkiirien – minä sanoisin aseteollisuuden – sotia. Vaikka aivan absurdi salaliittoteoria Euroopan kukistamiseksi pakolaisten avulla pitäisikin paikkansa, jokainen pakolainen olisi silti itse sen salaliiton uhri ja avun tarpeessa.

Mikään maa ei pysty enää eristäytymään kansainvälisestä yhteistyöstä. Tyypillistä lähes kaikille salaliittoteorioille on niiden yhteys sionismiin. Esimerkiksi paroni Rotschilden Palestiinassa liki sata vuotta sitten tehtyjen maakauppojen uskotaan sortavan Suomen suohon ja järkyttävän yhteiskuntarauhaamme?

Salaiittoteoreetikot ovat jäljillä, mutta iloisesti pielessä pakolaistulvan syistä. Eurooppa ja Yhdysvallat ovat vastuussa  Lähi-idän nykytilasta. Eurooppa siirtomaapolitiikkansa ansiosta ja juutalaisten vainoamisen tähden, Yhdysvallat nykyisen sotapolitiikkansa tähden. Yhdysvaltojen tulisi palata takaisin Monroe-oppiin ja keskittyä hoitamaan omia asioitaan. Kyllä niissä olisi ihan tarpeeksi puuhaa.

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Katupartiointi ei kuulu sananvapauteen (3.3.2016)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *