Artikkeli: Uutiset 2013–2018

13.4.2016 klo 08:38

Puoluesihteeriehdokas Niko Peltokangas

Vasen Kaista julkaisee tällä viikolla Kiti Neuvosen kirjoittamat viiden vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaan haastattelut ja esittelyt. Kuvassa ehdokkaat esittäytymässä Tampereella viime viikolla, vasemmalta oikealle Niko Peltokangas, Sinikka Torkkola, Joonas Leppänen, Irma Taavela ja Risto Kalliorinne. (Kuva: Pentti Hänninen)
Vasen Kaista julkaisee tällä viikolla Kiti Neuvosen kirjoittamat viiden vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaan haastattelut ja esittelyt. Kuvassa ehdokkaat esittäytymässä Tampereella viime viikolla, vasemmalta oikealle Niko Peltokangas, Sinikka Torkkola, Joonas Leppänen, Irma Taavela ja Risto Kalliorinne. (Kuva: Pentti Hänninen)

 

Teksti: KITI NEUVONEN
Puoluesihteeriehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet Risto Kalliorinne Oulusta, Joonas Leppänen  Helsingistä, Niko Peltokangas Raahesta, Irma Taavela Hämeenlinnasta ja Sinikka Torkkola Tampereelta.

Puoluesihteeri vastaa puolueen käytännön toiminnasta ja organisaation kehittämisestä sekä poliittisista linjauksista yhteistyössä muun puoluejohdon kanssa. Puoluesihteeri vastaa puolueen eri toimijoiden, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen kokousten sekä puoluekokouksen valmistelusta ja niiden toimeenpanosta. Puoluesihteeri hoitaa puolueen yhteiskuntasuhteita. Hän toimii myös vaalipäällikkönä eri vaaleissa.

Esitimme kaikille ehdokkaille tasapuolisuuden vuoksi samat kysymykset ja pyysimme myös yhden läheisen ystävän suosituksen. Tänään esittelyvuorossa on Niko Peltokangas.

Miksi haluat puoluesihteeriksi?

Jäsenenä vaadin vasemmistolta uudistumista, parempaa ulkoista ja sisäistä viestintää sekä tasa-arvoisempaa ja demokraattisempaa toimintakulttuuria. Jossain vaiheessa sitten hoksasin, että parhaiten voin edistää näitä asioita puoluesihteerinä.

Mitkä ovat vahvuutesi puoluesihteerin tehtävissä?

Olen viestinnän ammattilainen, hyvä hahmottamaan ja organisoimaan kokonaisuuksia sekä havaitsemaan olennaisuudet. Käytännöllisenä strategiaihmisenä nautin jo nyt työstä, jossa autan järjestöä ja sen poliitikkoja saamaan näkyvyyttä ja kannatusta tavoitteilleen.

Minkälainen puoluesihteeri ja johtaja olisit?

Otan luontevasti johtajan vastuun ja panostan johtamisen avoimuuteen. Tykkään tiimityöstä, jossa yhdistyvät selkeät vastuut, yhteinen tekeminen ja toisten osaamisen täydentäminen omallaan.

Miten kehittäisit Vasemmistoliittoa? Kerro kolme asiaa, joiden parantamisen ottaisit ensimmäisen puoluehallituksen kehityskeskustelun aiheiksi.

Viestinnän organisointi ja resursointi, jäsenten osallistumismahdollisuuksien parantaminen sekä puoluekokouksessa päätettyjen kehittämishankkeiden ja kärkitavoitteiden toteuttaminen.

Mitä muuttaisit Vasemmistoliiton politiikassa?

Oikeastaan jopa tärkeämpänä, kuin yksittäisten poliittisten linjojen muuttamista, pidän selkeiden kärkitavoitteiden, ihmisten arjessa näkyvien yhteiskunnallisten reformien eli uudistusten, valitsemista. Vasemmisto on ollut historiallisesti uudistava muutosvoima, ja sellaiseksi meidän pitää jälleen ryhtyä. Hyviä kärkitavoitteita voisivat olla muun muassa työajan lyhentäminen, talouspolitiikan demokratisointi ja asuntotakuu.

 

Anni Ahlakorpi
Anni Ahlakorpi

Suosittelijan puheenvuoro

Anni Ahlakorpi

 

Eniten ihailen Nikon kykyä nähdä toisten ihmisten potentiaali ja auttaa heitä toteuttamaan tavoitteitaan.

Hän on puheenjohtajan luotettava tuki ja turva.

Niko on strateginen ajattelija ja työn organisoija – kärsivällinen, lempeä ja samalla sopivan vaativa itselleen ja muille.

Yksi merkittävä osoitus Nikon osaamisesta ovat viime eduskuntavaalit, kun hän vei oman ehdokkaansa läpi Oulun vaalipiiristä.

 

 

 

 

 

 

 

Niko Peltokangas (Kuva: Kiti Neuvonen)
Niko Peltokangas (Kuva: Kiti Neuvonen)

Niko Peltokangas

Ikä: 33

Syntymäpaikka: Oulu

Kotipaikka: Raahe

Koulutus:

Ylioppilas ja merkonomi, Oulun Kauppaoppilaitos 2002

Liiketalouden tradenomi, Oulun ammattikorkeakoulu 2008

Ammatti: toimittaja, tiedottaja

Tärkeimmät työsuhteet:

viestintäyrittäjä/toimittaja 2010–2012

kansanedustajan avustaja 2014–2015

Vasemmistonuorten tiedottaja ja Liberon päätoimittaja vuodesta 2012 lähtien

Tärkeimmät luottamustehtävät:

Raahen kaupunginhallituksen jäsen

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmiston varapuheenjohtaja

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston jäsen

Harrastukset:

TV-sarjat, lukeminen, isähommat

Lempikirjailijat ja minkä kirjan luit viimeksi?

Lempikirjailija vaikkapa Kjell Westö

Viimeksi luin lomamatkalla Miika Nousiaisen Metsäjätin

Mielimusiikki

Ultra Bra oli aikanaan suurin, eniten kuluu nykyään suomiräppiä

Puolueeseen liittymisaika? Miksi Vasemmistoliitto?

Puoluetoiminnan aika koitti eduskuntavaalien jälkeisenä päivänä vuonna 2011. Vasemmistoliiton käsitykset oikeudenmukaisuudesta, tulonjaosta ja ympäristökriisin ratkaisuista ovat lähimpänä omiani.

|||

Vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaiden Vasen Kaistassa:
Risto Kalliorinne (11.4.)
Joonas Leppänen (12.4.)
Niko Peltokangas (13.4.)
Irma Taavela (14.4.)
Sinikka Torkkola (15.4.)

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaiden haastattelut Vasen Kaistassa:

Li Andersson (18.5.2016)

Jari Myllykoski (19.5.2016)

Anna-Kaisa Pekonen (20.5.2016)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *