Artikkeli: Uutiset 2013–2018

12.4.2016 klo 08:36

Puoluesihteeriehdokas Joonas Leppänen

Vasen Kaista julkaisee tällä viikolla Kiti Neuvosen kirjoittamat viiden vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaan haastattelut ja esittelyt. Kuvassa ehdokkaat esittäytymässä Tampereella viime viikolla, vasemmalta oikealle Risto Kalliorinne, Irma Taavela,  Joonas Leppänen, Sinikka Torkkola ja Niko Peltokangas. (Kuva: Pentti Hänninen)
Vasen Kaista julkaisee tällä viikolla Kiti Neuvosen kirjoittamat viiden vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaan haastattelut ja esittelyt. Kuvassa ehdokkaat esittäytymässä Tampereella viime viikolla, vasemmalta oikealle Risto Kalliorinne, Irma Taavela, Joonas Leppänen, Sinikka Torkkola ja Niko Peltokangas. (Kuva: Pentti Hänninen)


Teksti: KITI NEUVONEN
Puoluesihteeriehdokkaiksi ovat ilmoittautuneet Risto Kalliorinne Oulusta, Joonas Leppänen  Helsingistä, Niko Peltokangas Raahesta, Irma Taavela Hämeenlinnasta ja Sinikka Torkkola Tampereelta.

Puoluesihteeri vastaa puolueen käytännön toiminnasta ja organisaation kehittämisestä sekä poliittisista linjauksista yhteistyössä muun puoluejohdon kanssa. Puoluesihteeri vastaa puolueen eri toimijoiden, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen kokousten sekä puoluekokouksen valmistelusta ja niiden toimeenpanosta. Puoluesihteeri hoitaa puolueen yhteiskuntasuhteita. Hän toimii myös vaalipäällikkönä eri vaaleissa.

Esitimme kaikille ehdokkaille tasapuolisuuden vuoksi samat kysymykset ja pyysimme myös yhden läheisen ystävän suosituksen. Tänään esittelyvuorossa on Joonas Leppänen.

Miksi haluat puoluesihteeriksi?

Vasemmiston tulevaisuus on siinä, että pystymme luomaan kansainvälisen demokratialiikkeen. Tämä on asia, jota olen edistänyt kaikessa puoluetoiminnassani sekä asia, jota olen myös tutkinut ja opettanut yliopistolla. Toisin sanoen puoluesihteerin tehtävä olisi minulle unelmatehtävä, koska siinä yhdistyy se, että voisin käyttää täysipainoisesti teorian ja käytännön osaamiseni paremman huomisen puolesta.  

Mitkä ovat vahvuutesi puoluesihteerin tehtävissä?

Ensisijainen vahvuuteni on se, että minulla on selkeä visio siitä miten liikettä tulisi kehittää jäsenlähtöisesti. Toinen asia on se, että tulen helposti toimeen eri ihmisten kanssa ja pystyn kohtaamaan ja ylittämään erimielisyydet sekä jakolinjat. Kolmas asia on se, että puoluesihteerin tehtävä on minulle unelmatehtävä enkä tavoittele sitä edistääkseni henkilökohtaista poliittista uraa.    

Minkälainen puoluesihteeri ja johtaja olisit?

Olen päätöksiä pelkäämätön, keskusteleva ja kuunteleva johtaja. Kaikilla on työntekijöinä eri tarpeet ja paras lopputulos saadaan kun niitä kuunnellaan, ja johdetaan sen mukaisesti. Yhtenä erittäin tärkeänä asiana on se, että puoluesihteeri pystyy luomaan selkeät prioriteetit työlle, jotta työntekijöiden ei jatkuvasti tarvitse tehdä kaikkea. Työt kun eivät puolueessa tekemällä lopu.

Miten kehittäisit Vasemmistoliittoa? Kerro kolme asiaa, joiden parantamisen ottaisit ensimmäisen puoluehallituksen kehityskeskustelun aiheiksi.

Strategiatyö, koulutustarpeet ja viestintä. Nämä kaikki ovat olennaisessa roolissa, jotta voidaan ryhtyä rakentamaan liikettä sekä saavuttaa aloitteentekijän asema politiikassa.

Mitä muuttaisit Vasemmistoliiton politiikassa?

En muuttaisi politiikan sisältöä. Pääpaino olisi muuttaa tapaa, jolla luodaan poliittisia tavoitteita ja kampanjoita siten, että se takaa jäsenten maksimaalisen osallisuuden.

 

Suosittelijan puheenvuoro  

Jouko_Kajanoja_300x430Jouko Kajanoja

Olen tuntenut Joonas Leppäsen pitkään. Olemme toimineet yhteistyössä kunnallispolitiikassa ja puoluetyötä ja maailmanparantamista koskevissa keskusteluissa.

Olennaisinta on ollut Joonaksen syvällinen ymmärrys asioiden sisällöistä ja tavoista, miten niihin tarttua.

Sekä kokonaisuudet että toimintaan ryhtyminen ovat hallussa.

 Kyky sovittaa yhteen erilaisia näkökohtia ja käsityksiä on tärkeää puoluesihteerin tehtävässä ja sitä Joonaksella riittää – varmaankin tuloksena laaja-alaisesta kansallisesta ja kansainvälisestäkin kokemuksesta.

 

 

 

 

 

 

 

Joonas Leppänen (Kuva: Kiti Neuvonen)
Joonas Leppänen (Kuva: Kiti Neuvonen)

Joonas Leppänen

Ikä: 35

Syntymäpaikka: Helsinki

Kotipaikka: Helsinki

Koulutus:

Väittelen keväällä valtiotieteen tohtoriksi Helsingin yliopistosta. (Poliittinen filosofia)

Filosofian maisterin tutkinto suoritettu Helsingin yliopistossa.

Johtamisen ja organisaation opintokokonaisuus Hankenilta (Svenska handelshögskolan).

Ammatti: Apurahatutkija

Tärkeimmät työsuhteet

Apurahatutkija. Demokratiaa, erimielisyyttä ja oikeudenmukaisuutta käsittelevän väitöskirjatutkimuksen lisäksi olen opettanut laajasti.

Helsingforsalliansenin koordinaattori. Koordinoin pääkaupunkiseudun korkeakoulujen (Hanken, Svenska social- och kommunal högskolan, Arcada, Helsingin yliopisto ja osittain Aalto-ylipisto) yhteistyöelintä. Käytännössä vastasin verkostomaisen kokonaisuuden työn suunnittelusta, koordinoinnista ja työryhmien johtamisesta. Lisäksi toimin valmistelijana hallituksen kokouksiin, hallitus koostui korkeakoulujen rehtoreista.

Suunnittelija. Vastasin yhden oppiaineen amanuenssitehtävistä, laitoksen kansainvälisistä asioista, tasa-arvotyöstä sekä yliopistouudistuksen suunnittelusta ja toimeenpanosta laitostasolla.

Tärkeimmät luottamustehtävät

Puoluehallitus, jäsen

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta, jäsen

Euroopan vasemmistopuolueen European Left (EL) hallituksen varajäsen

Harrastukset

Jalkapallo, juokseminen ja kuntosali

Lempikirjailijat ja minkä kirjan luit viimeksi?

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin viimeksi olen lukenut oman väitöskirjani. (A Political Theory of Dissent – Dissent at the Core of Radical Democracy)

Muuten kiinnyn enemmän kirjoihin kuin tiettyyn kirjailijaan. Tosin sellaisia kirjailijoita joiden teoksia olen kahlannut putkeen läpi on mm. Kjell Westö, Mika Waltari ja Väinö Linna. Tosin yhtenä kirjana jonka olen lukenut usein nuoruusiästä tähän ikään saakka on Monte Criston kreivi.

Mielimusiikki

Tool, Primus ja Live

Puolueeseen liittymisaika? Miksi Vasemmistoliitto?

Muistaakseni liityin vuonna 2007. Liityin Vasemmistonuoriin ja puolueeseen samoihin aikoihin.

Syy on se, että Vasemmistoliitto on se puolue joka vastaa parhaiten omia arvojani.

|||

Vasemmistoliiton puoluesihteeriehdokkaiden Vasen Kaistassa:
Risto Kalliorinne (11.4.)
Joonas Leppänen (12.4.)
Niko Peltokangas (13.4.)
Irma Taavela (14.4.)
Sinikka Torkkola (15.4.)

Vasemmistoliiton puheenjohtajaehdokkaiden haastattelut Vasen Kaistassa:

Li Andersson (18.5.2016)

Jari Myllykoski (19.5.2016)

Anna-Kaisa Pekonen (20.5.2016)

*

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *