Artikkeli: Uutiset 2013–2018

22.9.2016 klo 18:02

Myös Tampereella Peli poikki -mielenosoitus lauantaina

Ei_natseille_kollaasi_900x600_cm

 

Teksti ja kuva: CAI MELAKOSKI   
Ensi lauantaina järjestetään myös Tampereella Peli poikki – rikotaan hiljaisuus -mielenosoitus näyttämään, ettei fasismille ja rasimille anneta tilaa.

Oikeistopoliitikot ja viranomaiset ovat aivan liian pitkään voineet hyssytellä äärioikeistolaisten yhä näkyvämmäksi ja väkivaltaisemmaksi kasvanutta toimintaa. Nyt tilanne on jo riistäytymässä käsistä, poliittinen väkivalta vaati ensimmäisen kuolonuhrinsa Suomessa 67 vuoteen.

Peli poikki -mielenosoituksen järjestäjät toivovat, että lauantain mielenosoitus auttaa lopettamaan äärioikeiston uhan vähättelyn:

‒ Puheiden aika on ohi. Vaadimme poliitikkoja ja viranomaisia ottamaan vakavasti rasismin ja siitä kumpuavan väkivallan. Vaadimme tekoja, sanotaan kutsussa.

Monikulttuurinen Manse -yhteisö kutsuu kansalaisia lauantaina kello 12 Hämeenpuistoon Metson kohdalle. Mielenosoituskulkueen järjestäydyttyä se kulkee Tullinaukiolle, jossa osanottajat ilmaisevat kantansa poliittista väkivaltaa, fasismia ja rasismia vastaan.

Tampereen mielenosoitus järjestetään samaan aikaan kuin vastaava tilaisuus Helsingissä.

 

Lisää aiheesta:

Peli poikki mielenosoituksen tapahtumasivu Facebookissa 

#pelipoikki syöte Twitterissä (Syötteen näkee, vaikkei Twitter-tiliä omaisikaan)

|||

Paavo Arhinmäen Facebook-päivitys 20.9.2016   

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistassa muun muassa:

Kynttilä Jimille (21.9.2016) 

Rasismia ja katupartioita (9.1.2016) 

Siirtolaisuus ja rasismi Suomessa puhuttaa (9.11.2015) 

Mielenosoitukset: Solidaarisuus 10–0 rasismi (3.10.2015) 

*

Kommentteja: 2

  1. Vaikka äärioikeisto onkin viimevuoden aikana tullut entistä näkyvämmäksi, en ainakaan itse ole sen väkivaltaisuudessa mitään piikkiä huomannut. Syy tähn näkyvyyteen on kansassa, joka on tyytymätöntä hallituksen epäonnistuneesseen tapaan hoitaa pakolaiskriisi ja he katsovat nyt kovaotteisia ratkaisuja sieltä missä niitä tarjotaan; äärioikeiston riviestä.
    Äärioikeisto on kyllä kova pitämään meteliä ja puheet ovat toisinaan todella härskejä, mutta fyysistä väkivaltaa näyttäisi enemmän tulevan tuolta vasemmalta Anarkisti- ja Antifasistiryhmistä, jotka pyrkivät tukahduttamaan nämä oikeiston mielenilmaukset, eivätkä anna yhtään arvoa toisinajattelijoille, taikka edes poliisille joka vain pyrkii tekemään työtään.

  2. Ihan hyvä ja arvokasta, että fasismia vastustetaan. Mutta Helsingissä tämä mielenilmaus halutaan järjestää siten, että siinä ei ole puoluepoliittista sävyä.

    Onko nyt niin, että muutama tamperelainen laitavasemmistolainen näki tässä hyvän mahdollisuuden kerätä poliittisia irtopisteitä järjestämällä saman nimisen tapahtuman täällä? Siltä tuo kirjoitus tuntuu… Ja sellaista en kyllä arvosta, että jotain yleisesti arvostettua asiaa käytetään vain välineenä oman vallan kasvattamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *