Artikkeli: Uutiset 2013–2018

16.10.2016 klo 14:20

Vasemmistonuoret telttailevat Keskustorilla ja puolustavat jokaisen oikeutta omaan kotiin

Kuva on otettu Tampereen Vasemmistonuorten Asunnottomien yön tapahtumasta viime vuonna. (Kuvan lähde: Tampereen Vasemmistonuorten Facebook-sivu)
Kuva on otettu Tampereen Vasemmistonuorten Asunnottomien yön tapahtumasta viime vuonna. (Kuvan lähde: Tampereen Vasemmistonuorten Facebook-sivu)

 

Teksti: NOORA TAPIO   
Tampereen Vasemmistonuorten teltta on Keskustorilla jälleen maanantaina, nyt Asunnottomien yön merkeissä. Suomessa on vietetty Asunnottomien yötä 17. lokakuuta, YK:n kansainvälisenä köyhyyden poistamisen päivänä, vuodesta 2002. Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen pyrkimyksenä on poistaa asunnottomuus ja saada jokaiselle vakituinen asunto.

Noora_Tapio_833x856_cm
Tampereen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Noora Tapio

Tänä vuonna Asunnottomien yön teema on asunnottomuuden ennaltaehkäisy. Keskeinen keino ehkäistä asunnottomuutta riittävä asuntotuotanto. Yksityiset rakennuttajat eivät kuitenkaan ole olleet halukkaita rakentamaan riittävästi asuntoja. Tämä on ydinsyy asuntojen hintojen nousuun ja asunnottomuuteen.

Eritysesti on kiinnitettävä heihin, jotka ovat suurimmassa riskissä joutua asunnottomiksi. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on puututtava asunnottomuuden riskiin jo varhaisessa vaiheessa. Avainasemassa ovat köyhyyden vähentäminen, perustulon käyttöönotto sekä tehokkaat mielenterveys- ja päihdepalvelut.

Asunnottomien yöinä on järjestetty monenmoisia tapahtumia puhetilaisuuksista taidenäyttelyiden kautta talonvaltauksiin. Tampereen Vasemmistonuoret on osallistunut Asunnottomien yöhön jo usean vuoden ajan jakamalla ohikulkijoille Keskustorilla leipää, lämmintä juomaa ja tietoa asunnottomuudesta.

Maanantaina Vasemmistonuoret ovat Keskustorilla neljästä kahdeksaan. Tule tervehtimään, hakemaan leipää ja juotavaa sekä vaihtamaan ajatuksia vasemmistolaisista ratkaisuista asunnottomuuteen.

|||

Tapahtuma Facebookissa

Viime vuotiseen tapahtumaan liittyvä juttu Vasen Kaistassa (20.10.2015)

Vasemmistonuoret Vasen Kaistassa

|||

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *