Artikkeli: Kuntavaalit 2013–2018

17.10.2016 klo 08:16

Li Andersson innosti Kangasalla

Kangasalan vasemmistoliiton syystapahtumassa vieraili Li Andersson
Li Anderssonin puhe sai vasemmistoaktiivit pohtimaan Kangasalakin tulevaisuuden vaihtoehtoja.

 

Teksti: ANNE SOIMAJÄRVI, kuva: JORMA MÄNTYLÄ
Kangasalan vasemmistoliiton syystapahtuma lauantaina oli onnistunut, virkeä keskustelutilaisuus.  Paikalla oli paikallisten lisäksi vierailemassa vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Alkuun kuultu kunnanvaltuutettu Jorma Mäntylän katsaus viime vuosiin sisälsi kattavan tietopaketin kunnan tilanteesta. Samalla Mäntylä peilasi paikallista tilannetta maan muihin kuntiin, laajemmin Pirkanmaahan ja koko Suomen nykytilaan. Eurokriisi ja suurtyöttömyys ovat tuntuneet koko maassa. Alentuneet valtionosuudet ja verotulojen lasku ovat johtaneet Kangasalla kunnallisveron nostoon ja palvelumaksujen korotuksiin.

Lähitulevaisuuden näkymistä ja odotettavissa olevista muutoksista hän nosti esiin sosiaali- ja terveysuudistuksen sekä yhtiöittämisen ja yksityistämisen  kysymykset. Mäntylä pohti tilastoilla taustoittaen myös kunnan linjaa maksaa velkaa alhaisen koron aikana.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puhui tiiviisti tämänhetkisestä yhteiskunnallisesta tilasta. Vasemmistolaisuuden ydin oli läsnä puheen sisällössä ja tyylissä. Ei kaukaa ja korkealta norsunluutornista alentuen. Ei ohuesti, itsestään murusia maanmatosille jakaen. Läsnä ollen, maanläheistä kieltä käyttäen. Vuorovaikutteisesti. Valmiina kysymyksiin ja keskusteluun. Näin puhuu vasemmiston johtaja tänään. 

Puheenvuoron sisältö ei silti jäänyt ohueksi vaan sisälsi harkitusti asiaa. Kuten valtuutettu Mäntylä, myös Andersson oli vahvasti vaihtoehtojen kannalla. Ei enää lisää leikkauksia, ei keppiä vaan porkkanaa ja luottamusta kansalaisiin. 

Li Anderssonin ei tarvitse etsiä keinoja arvovallan löytämiseen tai hakea sanamuodoilla ja puheen tehokeinoilla vakuuttavampaa statusta. Hän on paikalla.

Puheiden jälkeen keskusteltiin, Andersson vastasi muutamaan yleisön kysymykseen johdonmukaisesti ja napakasti, rennolla otteella. Esiin nousi etenkin varhaiskasvatus ja kansalaisten tasa-arvoinen kohtelu, soteuudistuksen suuret sudenkuopat, oikeistopäätösten kylmyys ja ihmisten hätä niiden keskellä.

Paikalla oli reilu 15 kangasalalaista. Keskusteluun otti osaa muun muassa vasemmistoliiton valtuustoryhmän toinen valtuutettu Seppo Talli ja muutama muu vasemmistoaktiivi. Tunnelma tilaisuudessa oli lämmin ja keskustelua käytiin etenkin loppua kohden, Anderssonin puheen myötä tarmokkaalla innolla.

Katseita suunnattiin kuntavaaleja kohti, pohtien mitä kunnassa on mahdollista tuoda vaihtoehtona oikeistovetoiselle yksityistämis- ja yhtiöittämispoliitikalle ja velanmaksulle. Vaihtoehtoja on. Mitä ne tarkemmin ottaen ovat, siitä yhdistyksen väki kokoontuu keskustelemaan lähiaikoina kuntavaalienkin lähestyessä useasti.

Kangasalan vasemmistoliitto toivottaa kaikki kunnan asioista, asukkaiden omista asioista kiinnostuneet mukaan keskustelemaan tulevaisuudesta.

 

Kuntavaalit 2017 Vasen Kaistassa:

Kuntavaalien asetelmat Pirkanmaall, lyhyt oppimäärä (12.10.2016)
PS häviöllä valtuustojen tuolileikissä (5.10.2016)
Jo kolmannes Tampereen kuntavaaliehdokkaista asetettu (27.9.2016)
Aktiivit ja Andersson avasivat Pirkanmaan vasemmiston vaalikampanjan (19.9.2016)
Vasemmisto tavoittelee kuutta valtuutettua Ylöjärvellä (12.9.2016)
Kimpassa kuntavaaleihin (18.5.2016)
Pirkanmaan valtuustoissa 19 loikkausta (20.4.2016)

 

Aiheesta muualla verkossa

Kangaslan vasemmistoliiton sivut
Lähde ehdolle kuntavaleissa, Pirkanmaan vasemmiston verkkosivuilta tulostettavissa myös ehdokaslomake.
Linkin takaa voi ilmoittautua vasemmistoliiton kuntavaaliehdokkaaksi

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *