Artikkeli: Uutiset 2013–2018

1.11.2016 klo 15:59

Kenen ehdoilla Tamperetta rakennetaan?

Ilmakuva Tampereen kaupungin Viiden tähden suunnitelmasta Näsijärveltä päin, Eteläpuisto oikealla ylänurkassa. (Kuvakaappaus Tampereen kaupungin  sivulta)
Ilmakuva Tampereen kaupungin Viiden tähden suunnitelmasta Näsijärveltä päin, Eteläpuisto oikealla ylänurkassa. (Kuvakaappaus Tampereen kaupungin sivulta)

 

VK   
Tampereella rakennetaan kiivaasti. Lähivuosina on suunnitteilla useita isoja rakennushankkeita. Lisää asuntoja rakennetaan niin uusille asuinalueille kuin keskustaankin. Tarvetta uusille asunnoille on, sillä kaupungin väkiluku kasvaa vuosittai yli kahdella tuhannella asukkaalla. Asuntoja siis tarvitaan, mutta minne ja millaisia.

– Asuntokanta pitää suunnitella niin, että kaikissa kaupunginosissa ja kaikilla alueilla on erilaisia asuntoja, ei vain isotuloisille suunnattuja. Nykyisellään näin ei aina ole, toteaa Tampereen vasemmiston puheenjohtaja Jouni Sirén.

Sirén pitää keskustelua tärkeänä, sillä puistojen muuttaminen tonttimaaksi – etenkin keskusta-alueella – on herkkä, kaupunkilaisia keskusteluttava kysymys. Hän asettaisi rakentamisen tavoitteeksi asukkailleen viihtyisän kaupungin, jossa kaikilla ihmisillä on mahdollisuus asua siellä, missä haluavat.

– On hyvä, että Tampere kehittyy, mutta pitää miettiä myös sitä, millä ehdoilla yhteistä tilaa annetaan rakennusyhtiöiden ansaintavälineeksi, Sirén painottaa.

Kaupunkiympäristön muutosta, kaavoitusta ja rakentamista puidaan keskiviikkona Tampereen vasemmistoliiton valtuustoryhmän järjestämässä avoimessa keskustelutilaisuudessa Pantin auditoriossa.

Kysymystä, mihin ja mitä Tampereelle pitäisi rakentaa, ovat pohtimassa muun muassa yhdyskuntalautakunnan jäsen Kalle Hyötynen, varajäsen Sinikka Torkkola sekä Eläköön Eteläpuisto -liikkeen edustaja Otto Siippainen.

 

Kaavoitusinfolaatikko

 

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistassa

Elääkö Eteläpuisto? (7.10.2016)

Onko Eteläpuisto ylellisyyttä? (29.6.2016)

Ratapihankadun mutka säästäisi miljoonat (15.8.2016)

Suunnitelma: tavara-asema Morkun paikalle (3.12.2013)

8588 vaatii tavara-aseman säilyttämistä (11.11.2013)

Aiheesta lisää muualla verkossa

Eläköön Eteläpuisto (Liikkeen kotisivut)

Eteläpuiston puolustajat (Facebook-ryhmä)

Pelastetaan Eteläpuisto

Eteläpuisto Tampereen kaupungin kaavoitussivuilla

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *