Artikkeli: Uutiset 2013–2018

27.11.2016 klo 18:54

Pirkanmaan vasemmiston tavoitteena kannatuksen ja jäsenmäärän kasvu

Ylöjärvi-salissa piirikokousti puolen sataa vasemmistoliittolaista. Edustajia oli 18  osastosta.
Ylöjärvi-salissa piirikokousti puolen sataa vasemmistoliittolaista. Edustajia oli 18 osastosta ympäri Pirkanmaata. Eturivissä Ulla Aatsinki, Leena Saarela ja Milla Jurva.

 

Teksti ja kuvat: SINIKKA TORKKOLA
Ihmisoikeudet meillä ja maailmalla kohtasivat Ylöjärven kaupungintalolla Pirkanmaan Vasemmistoliiton syyspiirikokouksessa. Piirikokouksen puheissa kuljettiin Kuubasta Turkkiin, kouluilta ammattiosastoihin, Yhdysvalloista Eurooppaan ja työpaikoilta päiväkoteihin. Oikeudenmukaisuus, rauha ja toivo paremmasta politiikasta silloitti puheet toisiinsa.

Poliittisessa tilannekatsauksessaan vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson arvioi kansainvälisistä tilannetta. Andersson pitää nykyistä tilannetta monella tapaa poikkeuksellisena ja huolestuttava, sillä laitaoikeiston edustajat ovat nyt saaneet ja saamassa jopa valtionpäämiesten paikkoja monessa suunnassa maailmaa.

– Näin huonosti maailma makaa tällä hetkellä, ja se herättää meissä reaktioita. Moni on ahdistunut ja huolissaan kehityksestä, mutta hyvät ystävät, siihen ei nyt ole aikaa. Meidän on nyt koottava voimanne, ilomme ja tarmomme tarjoamaan ihmisille parempi vaihtoehto, kannusti puheenjohtaja Li Andersson yleisöä.

Pirkanmaan vasemmiston kansanedustaja Anna Kontula arvioi puheenvuorossaan Fidel Castron politiikkaa. Hän näki Castron politiikassa myös vahvuuksia, joista vasemmisto voisi ottaa oppia. Castrolainen hilpeä, karnevalistinen politiikka on niitä toimintapoja, joista voi ottaa mallia.

Tavoitteena vaalivoitto ensi keväänä

Seppo Koskima omisti piiri­kokouksessa lausumansa runon Li Anderssonille ja Anna Kontulalle.
Seppo Koskima omisti runonsa, jonka hän lausui piiri­­­koko­uk­sessa, Li Anderssonille ja Anna Kontulalle.

Li Andersson nostatti innostusta kuntavaalityöhön. Ensi keväänä vasemmisto kampanjoi koulutuksen ja varhaiskasvatuksen, kohtuuhintaisen asumisen ja viihtyisän asuinympäristön sekä hyvän henkilöstöpolitiikan puolesta. Vasemmistoliiton ehdokkaat sitoutuvat siihen, että kunnissa noudatetaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa, ja että ihmisten työsuhteiden turha ketjuttaminen loppuu.

– Tulemme sitoutumaan siihen, että vasemmistoliittolaiset palauttavat subjektiivisen päivähoito-oikeuden koko maahan ja pitävät ryhmäkoot niin kouluissa kuin päiväkodeissakin riittävän pieninä sekä takaavat jokaiselle peruskoulunsa päättävälle nuorelle paikan toisen asteen opinnoissa. Tulemme työskentelemään rakentamisen laadun parantamiseksi ja kohtuuhintaisten asuntojen riittävyyden puolesta, tiivisti Andersson vasemmistoliiton kuntavaalitavoitteita.

Vasemmistoliiton päättäväisyys voittaa ensi kevään kuntavaalit tiivistyi Rauno Kesselin tarinaan päivän kohtaamisista kaupungintalolla. Kaksi kuntavaaliehdokkuutta harkitsevaa oli tullut kaupungintalolle kuulostelemaan tunnelmia. Vasemmiston toimet vakuuttivat, kumpikin päätti lähteä ehdokkaaksi. Toinen kuulostelijoista liittyi samantien myös vasemmistoliiton  jäseniksi.

Vasemmistolle maakuntaohjelma

Piirikokouksessa keskusteltiin vilkkaasti toimintasuunnitelmista. Käsittelyssä oli sekä ensi vuoden toimintasuunnitelma että suunnitelma kolmivuotiskaudelle 2017–2019. Keskeisimpiä tavoitteita ovat sekä jäsenmäärän että kannatuksen kasvu. Sata uutta jäsentä vuosittain nostaa piirijärjestön jäsenmäärän 1500 vuoteen 2020 mennessä. Kannatuksen lisääntyminen vaaleissa yli yhdellä prosenttiyksiköllä kasvattaa kansanedustajien paikat kahteen vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Ilkka Hirvi kommentoi totemalla, että toimintasuunnitelma on ennemminkin voimaannuttamissuunnitelma. Hän kaipasi Pirkanmaan vasemmistolta konkreettista maakuntaohjelmaa. Maakuntavaaleissa, tammikuussa 2018 piirijärjestö tavoittelee 10 prosentin kannatusta ja kuudesta kahdeksaan maakuntavaltuutetun paikkaa.

Erkki Taatila puolestaan esitti, että toimintasuunnitelmassa olisi hyvä ottaa enemmän huomioon yhteistyö ammattiyhdistysliikkeen kanssa. Hän esitti, että ensi keväänä pidettävät Julkisen ja hyvivointialojen liiton, JHL:n vaalit lisätään toimintasuunnitelmaan.

Erkki Moisio esitti kolmivuotiseen toimintasuunnitelmaan lisäystä vuoden 1918 tapahtumsta. Piirikokous päätti velvoittaa uuden piirihallituksen tekemään keskustelussa esiin tulleet lisäykset toimintasuunnitelmiin.

Veera Kiretistä uusi varapuheenjohtaja

Piirikokous valitsi Sinikka Torkkolan jatkamaan piirijärjestön puheenjohtajana. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Antti Salonen. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin  Veera Kiretti Valkeakoskelta. Nuoriso-ohjaaja Kiretti työskentelee nuorten starttipajan ohjaajana Lempäälässä. Hän on myös Valkeakosken vasemmiston puheenjohtaja.

Piirihallituksen jäseniksi Ilkka Hirvi (Tampere), Milla Jurva (Tampere), Jouko Koivunen (Pirkkala), Satu Kosola  (Lempäälä), Jari Laihia (Akaa), Vilho Ponkiniemi (Hämeenkyrö), Leena Saarela (Sastamala), Marja-Leena Torkki (Nokia), Sami Vastamäki (Ylöjärvi) ja Risto Viitanen (Virrat). Piirihallituksen varajäseniksi valittiin Timo Rautanen (Kangasala), Jari Salmi (Valkeakoski) ja Jarno Tuohiniemi (Nokia).

Soten tehtäväksi kaventaa terveyseroja

Piirikokous otti kantaa sosiaali- ja terveysuudistukseen ja vaati, että sote-uudistuksen tärkeimmiksi tavoitteeksi pitää asettaa terveyserojen kasvun pysäyttämisen ja kaikkien köyhimpien suomalaisten terveyden edistämisen.

– Valmisteilla oleva sosiaali- ja terveysuudistus on hukannut alkuperäisen tavoitteensa eli suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin parantamisen. Nyt uudistuksen keskeisin tehtävä näyttää olevan suomalaisen terveydenhuollon muuttaminen liiketoiminnaksi, jossa tärkeintä on yritysten välinen kilpailu voitoista eikä kansanterveyden edistäminen, arvioi piirikokous kannanotossaan sote-uudistuksen nykytilaa.

Sosiaali- ja terveysuudistuksessa on tartuttava vakavimpaan terveysongelmaan: köyhyyteen -kannaotto on julkaistu kokonaisuudessaan piirijärjestön verkkosivuilla.

 

Aiheesta aiemmin Vasen Kaistassa

Pirkanmaan Vasemmisto: jäsenäänestys puheenjohtajasta sitovaksi (21.3.2016)
Pirkanmaan puoluevaltuutetut valittu (20.3.2016)
Pekonen puhuu piirikokouksessa (16.3.2016)

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Sosiaali- ja terveysuudistuksessa on tartuttava vakavimpaan terveysongelmaan: köyhyyteen Piirikokouksen kannanotto (

Piirikokouksen asiakirjat, kuten piirikokoukselle esitetyt toimintasuunnitelma 2017 ja 2017–2019 Pirkanmaan Vasemmistoliiton sivulla ( Muokattu 27.11.2016)

 

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *