Artikkeli: Uutiset 2013–2018

23.1.2017 klo 20:55

Vasemmisto torjui vallan keskittämisen Tampereella

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä iloitsi hallintojohtosäännön muutosesitysten läpimenosta. Vasemmiston luottamushenkilöiden vaikutusvaltaa ei leikattu. Eturivissä Ulla-Leena Alppi ja Sirkkaliisa Virtanen. Takariveissä Mikko Aaltonen, Sinikka Torkkola, Varpu Jutila, Minna Minkkinen ja Ilkka Järvelä. Kuva: Ulla Kampman.

 

Toimittaja: SINIKKA TORKKOLA
Vasemmistoliiton aloitteesta Tampereen kaupungin luottamuselimissä valtaa ei keskitetä suurimmille puolueille vaan myös keskisuuret ja pienet valtuustoryhmät saavat edustajansa kaupunginhallitukseen, lautakuntiin ja liikelaitosten johtokuntiin.

Sirkkaliisa Virtasen muutosesitys hyväksyttiin niukimmalla mahdollisella enemmistöllä 34–33. Kuva: Sinikka Torkkola

Asiasta äänestettiin maanantaina kaupunginvaltuuston kokouksessa, jossa päätettiin kaupungin uudesta hallintosäännöstä. Vasemmistoliiton valtuutetun Sirkkaliisa Virtasen tekemät muutosesitykset hyväksyttiin äänin 34–33.

Äänestyksessä hyväksytyn muutosesityksen mukaan kaupunginhallituksessa on tulevaisuudessa pormestari ja 13 jäsentä, lautakunnissa apulaispormestari ja 12 jäsentä. Poikkeuksena on elinvoima- ja osaamislautakunta, jossa on apulaispormestarin lisäksi 10 jäsentä. Kaupungin liikelaitosten johtokunnissa jäseniä on yhdeksän.

Uusi hallintosäännön hyväksyminen vahvistaa myös tilaaja-tuottaja-mallista eli niin sanotusta tiltusta luopumisen. Tiltusta luopuminen olikin Tampereen vasemmiston vaalitavoite kuntavaaleissa 2012.

 

Lisää aiheesta muualla verkossa

Tampereen vasemmiston kuntavaaliohjelma 2012

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *