Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

3.3.2017 klo 14:47

Jouni Sirén: haluan tasa-arvoisen Tampereen

Siirtolapuutarhamökki irrottaa arjesta. On kiehtovaa nähdä, miten luonto muuttuu ja siemenestä kasvaa kukka tai kasvis. Viljelyn lomassa tapaa hienoja ihmisiä.

 
VASEN KAISTA
Tampere on paras, kun jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi. Kaduilla ja toreilla on elämää. Kaikilla on varaa asua kaikissa kaupunginosissa, ja kaikkialla on hyvä elää. Joka paikkaan pääsee myös ilman omaa autoa. Päätöksenteko on läpinäkyvää ja demokraattista. Kaupunki suojelee luontoa, luo kestävää kehitystä ja poistaa köyhyyden.

Millainen päättäjä?

Olen oikeudenmukainen, kuunteleva ja keskusteleva päättäjä. Pystyn tekemään nopeita ratkaisuja, mutta en hätiköi. Pidän kiinni periaatteista. Päätösten pohjana ovat yhdessä sovitut tavoitteet ja vasemmiston arvot ja ohjelmat. Äänestäjän täytyy tietää, mitä saa.

Kaupunginvaltuutetun pitää olla tavoitettavissa. Päättäjänä etsin vastaukset kaupunkilaisten kysymyksiin ja vien heidän asioitaan eteenpäin.

Millainen Tampere?

Tampere on ykkönen. Täällä on kulttuuria joka lähtöön. Uusia ravintoloita avataan koko ajan. Uimarannat ovat lähellä ja sieneen pääsee pyörällä tai bussilla.

Silti parantamisen varaa on. Tasa-arvoiset terveys- ja sosiaalipalvelut, kulttuuri, koulut ja päiväkodit pitää nähdä investointeina asukkaisiin eikä menoerinä. Kohtuuhintaisia asuntoja pitää olla kaikilla alueilla. Puistoja ja rantoja pitää kehittää yhteisinä tiloina eikä tonttivarastoina. Julkisen liikenteen pitää olla sujuvaa ratikkareitin ulkopuolellakin.

Työllisyyden parantaminen on otettava tosissaan. Pienyrittäjät ja duunarit ovat samaa joukkuetta.

Reilu kaupunkiviljelijä

Synnyin työläisperheeseen Nekalassa ja vietin nuoruuteni Annalassa. Sittemmin olen päätynyt Hervannan, Kaukajärven, Härmälän ja Tammelan kautta Hämeenpuiston laidalle. Elätän itseni kääntäjänä, ja kielet ovat myös harrastus. Puhun suomea, ruotsia, saksaa, tanskaa, englantia ja espanjaa.

Töihin ja kokouksiin kuljen pyörällä. Kesällä viljelen siirtolapuutarhaa ja pyöräilen pitkin Suomea. Lempiruokaani ovat itse kasvatetut härkäpavut. Talvella uin, luen ja parannan maailmaa politiikassa ja kansalaisjärjestöissä.

Pidän yhdessä tekemisestä. En pidä ahneudesta enkä eriarvoisuudesta. Perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi kissaa.

Osuuskuntayrittäjä ja kansalaisaktivisti

Työpaikkani on kääntäjien ja tulkkien osuuskunta, jonka perustimme opiskelukavereideni kanssa vuonna 1993. Olen ollut myös muun muassa hoitoapulaisena sairaaloissa ja vanhainkodissa sekä perustamassa kulttuurikahvila Herttaa.

Olen kolmatta kautta Tampereen vasemmiston puheenjohtajana. Edustan Pirkanmaata vasemmistoliiton puoluevaltuustossa.

Ajan hyviä julkisia palveluja ja julkisiin hankintoihin sääntöjä, jotka tukevat reilua yrittämistä. Olen ollut kaupungin hankinnoista vastaavan Tampereen Logistiikan johtokunnassa vuosina 2012–2014.

Jouni Sirén:

Ikä: 50 vuotta

Ammatti: Kääntäjä, osuuskuntayrittäjä

Kaupunginosa: Keskusta

Kunnalliset luottamustehtävät: Tampere-talon hallituksen jäsen

Muut luottamustehtävät: Tampereen vasemmistoliiton kunnallistoimikunnan puheenjohtaja, Pirkanmaan edustaja vasemmistoliiton puoluevaltuustossa, Suomen Rauhanpuolustajien 2. puheenjohtaja

Ota yhteyttä:

Puh. 040 724 7640

jouni.siren[AT]protonmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *