Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

10.3.2017 klo 17:22

Jari-Pekka Kanniainen: hallinnon ja sosiaalialan asiantuntijasta oiva edustaja

Kotikaupunki Oulu saarimaisemineen on aina sydämessä, mutta tamperelaistuminen epävirallisemmin ja virallisemmin on tapahtunut yliopisto-opiskeluiden ohella. Kuva: Anna-Reetta Kytölahti.

 
VASEN KAISTA
Tampere hyväksyy ihmiselämän kirjon moninaisuuden ja tukee jokaisen kaupunkilaisen elämää. Kaupungin tarjoamat palvelut tuotetaan pääasiassa julkisesti ja niillä ennaltaehkäistään ongelmien syntymistä. Tampere on iloinen kulttuurikaupunki, jossa apua on aina saatavilla matalalla kynnyksellä ja kaupungin johtotähti on laadukas korkeakoulutuksen ja kaupungin yhteistyö.

Millainen päättäjä?

Olisin asiantunteva ja kriittinen, sekä sosiaalialaa että hallintotieteitä opiskellut edustaja. Minulle tärkeää on edustaa kaupungissa asuvia ihmisryhmiä, jotka helposti unohtuvat etuoikeutettujen oikeuksia suojeltaessa.

Poliitikkona lupaan haastaa tavallisia, mutta virheellisiä käsityksiä eri asioista, kuten esimerkiksi myytin yksityisautotalouksista, joita todellisuudessa Tampereella on vain noin puolet kotitalouksista.

Millainen Tampere?

Tampereella hyvää on erittäin mainiosti toimiva julkinen liikenne, jota parannetaan edelleen halventamalla lippujen hintaa, tekemällä hyvä ratikkaliikenne sekä tekemällä siitä houkutteleva vaihtoehto yksityisautoilulle. Hämeenkadun haluan takaisin kävelykaduksi, jossa kävelijät, pyöräilijät ja julkinen liikenne kulkevat sovussa.

Tampereen yliopisto, Tampereen teknillinen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat Tampereelle äärimmäisen tärkeän tietoon pohjautuvan verkoston.

Laajaan kulttuuriin ja urheiluun tulee Tampereella laittaa myös julkista rahaa, koska ne ovat työn ohella todella tärkeitä osia kaupunkilaisten jokaista arkiviikkoa.

Oulusta Tampereelle, sosiaalialalta hallinnon asiantuntijaksi

Taustaltani olen ”palijasjalakane” oululainen, mutta älä säikähdä, Tampere on tullut tutuksi vuosien varrella.

Tampereelle muutin ensimmäisen kerran vuonna 2011 opiskelupaikan perään. Olen opiskellut Tampereen yliopistossa kunta- ja aluejohtamista sekä korkeakouluhallintoa ja -johtamista. Valmistun tänä keväänä hallintotieteen maisteriksi.

Opiskeluiden ja luottamustoimien kautta minulla on laaja katsanto yhteiskuntaan ja ymmärrän hyvin, miten erilaisia asioita voidaan saavuttaa. Elän parisuhteessa Meksikosta kotoisin olevan kumppanin kanssa.

Soitan tamperelaisessa Proxima B -yhtyeessä ja olen harrastanut musiikkia ja bänditoimintaa jo yli vuosikymmenen. Ymmärrän hyvin pienten kulttuuritoimijoiden arjen haasteita.

Moninainen tausta työstä ja luottamustehtävistä

Työurani olen tehnyt kaupan alan tehtävissä, vapaaehtoistyöntekijänä vammaisalalla, sosiaaliohjaajana, järjestötyöntekijänä sekä viimeisimpänä tutkimusassistenttina.

Luottamustoimia on ollut hallituksien jäsenenä ja päätoimisena järjestötyöntekijänä opiskelijakunnassa.

Aikaisemmalla kuntavaalikaudella olin varajäsen Oulun koulutuskuntayhtymän hallituksessa.

Valtakunnallisesti olen toiminut Vasemmisto-opiskelijoiden varapuheenjohtajana vuonna 2013 ja vuoden 2015 eduskuntavaalissa olin kansanedustajaehdokas Oulun vaalipiirissä keräten 353 ääntä. Hieman pätkittäinen ja moninainen työ- ja luottamustoimihistoriani antaa hyvän näkökulman yhteiskuntaan.

Jari-Pekka Kanniainen:

Ikä: 32 vuotta

Ammatti: Sosionomi (AMK), maisteriopiskelija

Kaupunginosa: Keskusta

Luottamustehtävät: Tampereen yliopiston kollegion jäsen

Ota yhteyttä:

Puh. 040 596 4764

jarru.kanniainen[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Instagram

Blogi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *