Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

10.3.2017 klo 17:23

Toni Kangas: lapsille ja nuorille puhdas ja terveellinen kouluympäristö

Koko perheen ajanviettopaikka, jossa kaikki viihtyvät. Hyöty ja huvi saman katon alla vaihtuvine näyttelyineen. Kulttuuria kaikenikäisille.

Minun Tampereeni on kulttuurillisesti rikas ja monipuolinen kaupunki, jossa on otettu huomioon esteettömyys, lasten ja nuorten terveelliset ja puhtaat kouluympäristöt sekä päiväkodit. Julkiseen terveydenhoitoon on panostettu niin, että se olisi kaikkien saatavilla helposti ja lähellä sinua. Hoidon saanti olisi myös laadukasta ja nopeaa.

Millainen päättäjä?

Lasten ja nuorten sekä julkisen terveydenhoidon puolesta puhuja

Millainen Tampere?

Julkinen liikenne, kulttuuripalvelut, liikuntamahdollisuudet. Hyvistä liikuntamahdollisuuksista huolimatta parannettavaa olisi. Pitäisi antaa mahdollisuus liikkua ja harrastaa myös lapsille, joiden vanhemmilla ei siihen riittäisi rahaa.

Kaupungin liikunta- ja harrastusmaksut voisivat määräytyä vanhempien tulojen mukaan tai antamalla taloudellisesti heikommassa asemassa oleville tietty määrä ilmaisia liikunta- tai harrastuskertoja viikossa.

Jokaisella lapsella ja nuorella olisi puhdas ja terveellinen kouluympäristö. Koulujen sisäilmaan ja terveellisiin koulurakennuksiin pitää löytyä lisää rahaa, jotta nämä asiat saadaan kuntoon.

Lapinmies Tampereelle

Olen 33-vuotias, syntynyt ja varttunut Lapissa, pienessä kunnassa. Sisaruksia meitä on neljä, joista minä olen vanhin. Isäni työskenteli kunnan talonmiehenä aina siihen asti, kunnes jäi sairauseläkkeelle. Äitini työskenteli perhepäivähoitajana ja nyt laitosapulaisena.

Asun Tampereella vaimon ja kahden lapsen kanssa. Tampereelle päätin muuttaa, kun työllistymismahdollisuudet kotipaikkakunnalla kuivuivat lähes olemattomiin. Tampere siksikin, kun tämä on vaimoni kotikaupunki.

Yhteistä aikaa vietetään lasten kanssa puistoissa, kulttuurikeskuksissa, uimahallissa ja retkeilymaastoissa sekä kesäisin toreilla.

Työmies ja työtön

Työntekoa en ole karsastanut koskaan, vaan tarttunut työmahdollisuuksiin, kun on ollut mahdollisuus. Kokemusta onkin monista eri tehtävistä. Pidän itseäni enemmän työmiehenä, kuin tietyn ammatin omaavana henkilönä, jolle kelpaa vain oman alan työt.

Olen aina uskonut kovaan työhön, silloin kun työtä on tarjolla. Mielestäni annetaan aivan liian vähän arvoa perusduunareille, pienyrittäjille, kotiäideille ja -isille sekä työttömille, jotka eivät onnistu löytämään työtä.

Minäkin tiedän miltä työttömyys tuntuu, kun työtä vain ei löydy. Työttömän oikeuksia silti vain supistetaan ja velvollisuuksia lisätään, aivan kuin työttömyys olisi työttömän omaa syytä, mitä se ei ole.

Toni Kangas:

Ikä: 33 vuotta

Ammatti: Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, merkonomi

Kaupunginosa: Tammela

Ota yhteyttä:

kangas.toni[AT]hotmail.com

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *