Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

2.3.2017 klo 16:21

Lauri Iso-lähteenmäki: kaupunki kuuluu kaikille

Keskustorin ympäristössä liikkuessa törmää päivittäin erilaisiin tapahtumiin. Myös alueen värikäs historia tekee siitä mielenkiintoisen ja tärkeän.

VASEN KAISTA
Tampereeni on tasa-arvoinen kaikkien kesken. Jokaisella on sama mahdollisuus tehdä työtä ilman että asumisen hinta, julkinen liikenne, päivähoito ja muut kaupungin palvelut rajoittaisivat mahdollisuuksia valintoihin. Kaupunki tarjoaa helposti tavoitettavat ja edulliset puitteet pienyrittäjille.

Millainen päättäjä?

Olen itsevarma, olematta ehdoton. Olen toiminut 15 vuotta pääluottamusmiehenä. Tässä ajassa on joskus joutunut mukaan absurdeihinkin, mutta opettavaisiin tilanteisiin. Ymmärrän, milloin tulee vastaan raja, jossa päätös on tehtävä, tai käsiteltävä asia muuttuu valtapeliksi sekä ajan ja rahan haaskaamiseksi. Kunnioitan tehtyjä päätöksiä. Silloinkin kun ne eivät ole juuri sitä mitä itse halusin.

Millainen Tampere?

Hyvää Tampereella on ihmisten monimuotoisuus ja suvaitsevuus. Tampere on aina ollut muuttajille avoin kaupunki, ja mielestäni tästä kiitos opiskelijaväestölle ja kaupungin työväenluokkaiselle taustalle. Nyt pitäisi kuitenkin herättää kaupunkilaisten aktiivisuutta.

Esimerkiksi eteläpuisto aiotaan myydä isolle pääomalle ja eliitin yksityisalueeksi. Se tietää peruuttamatonta tuhoa kaupunkikuvalle ja viihtyvyydelle. Vain aktivismi pelasti aikanaan keskustan historialliset rakennukset, ja sitä nyt pitää parantaa.

Cruisailua ay-hengessä.

Olen asunut 25 vuotta eri puolilla kaupungin keskustaa, Amurissa jo pitkään. Arki-illat kuluvat usein ay-liikkeen tehtävien parissa. Välillä otan niihin etäisyyttä kantabaarissani keskustelemalla vaihteeksi vaikka musiikista, mikä on aina ollut tärkeä osa elämääni.

Kaupungin vastapainona on mökki, jossa viihtyvät myös puoliso ja kissat. Sinne on kiva kesällä cruisailla harrasteautolla, joka edustaa minulle sekä omaa alakulttuuriaan, että kiinnostustani vanhoihin esineisiin, ja niiden pelastamiseen käyttöön. Matkustamisen kipinä syttyi aikoinaan musiikkihommissa ja se räiskyy usein.

Kriisinhallintaa siviilissä

Viimeiset 16 vuotta olen ollut varastotyöntekijä, mutta kokemusta on kertynyt teatterisihteeristä ja jääkoneen ajamisesta aina sekalaisiin baari- ja rokkihommiin.

Edellinen työni oli rauhanturvaajana, mistä kriisinhallinta sitten juuttui siviilissäkin päälle, ja tulin valituksi pääluottamusmieheksi nykyisessä työpaikassani.

Sittemmin on virta vienyt syvemmälle ay-maailmaan, ammattiosastoni puheenjohtajaksi, ja viimeisimpänä Pamin hallituksen jäseneksi. Tämä aika on opettanut paljon yhteisten asioiden hoitamisesta.

Lauri Iso-lähteenmäki:

Ikä: 47 vuotta

Ammatti: Varastomies

Kaupunginosa: Amuri

Luottamustehtävät: Pääluottamusmies, Pamin hallituksen jäsen, ammattiosaston puheenjohtaja

Ota yhteyttä:

Puh. 044 779 7340

late.isolahteenmaki[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *