Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

2.3.2017 klo 16:25

Leena Rodriguez: missiona maailmanparannus

Olen syntynyt keskelle Kuuban kriisiä. Ehkä juuri siksi maalla on ollut minulle aina erityinen merkitys.

VASEN KAISTA
Tampere tuntui heti omalta kaupungiltani, kun muutin tänne lähes 30 vuotta sitten. Toivoisin, että kaupunki voisi näyttää yhtä ystävälliset kasvot kaikelle kansalle, tulivat he mistä maailman kolkasta tahansa.

Millainen päättäjä?

Kuntapäättäjänä olisin keskusteleva, kaikenlaiset näkökannat huomioon ottava. Vasemmistolaisista arvoistani en kuitenkaan ole valmis luopumaan. Kompromisseja on varmaankin tehtävä, ei kuitenkaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kustannuksella.

Millainen Tampere?

Tampereen tulee tarjota töitä ja toimeentuloa kaikille. Nuoret ja maahanmuuttajat on nähtävä tulevaisuuden tekijöinä ja heihin on satsattava.

Hoivaa on annettava sitä tarvitseville. Laadukas varhaiskasvatus, jaksavat ja motivoituneet opettajat innostavat koululaisia ja työnilo on mahdollista saavuttaa kouluissakin. Kaikki on pidettävä mukana, ketään ei saa jättää ulkopuolelle.

Tampere tarvitsee nyt ja tulevaisuudessa laadukkaita asuntoja kaikille, sujuvan joukkoliikenteen, puistoja ja ulkoilualueita. Osallistamisella toivottomuutta ja näköalattomuutta vastaan!

Järki ja tunteet

Olen tullut Tampereelle Voionmaan opiston kautta. Kävin siellä harrastajateatteriohjaajakurssin, ja päätimme muutaman kurssikaverin kanssa tulla Tampereelle tekemään teatteria. Ohjauksista ei tullut valmista, mutta lavalle olen päässyt paitsi ylioppilasteatterissa myös laulujoukkue Happy huulten kanssa. Olimme esiintymässä muun muassa vasemmistoliiton perustamiskokouksessa vuonna 1990.

Minulla on kohta 17-vuotias poika edellisestä avioliitostani. Pitkän kaksinolon jälkeen läksin vuonna 2013 Kuubaan, ja törmäsin mieheen, josta en halunnut päästää irti. ”Kiva, että meillekin tapahtuu jotain!” oli pojan kommentti, kun kysyin hänen mielipidettään tuoda mies tänne Suomeen.

Missiona maailmanparannus

Yritän seurata äitini isän mallia kuntavaikuttajana. Erkki-pappa oli kaikkia ihmisiä kunnioittava, sivistynyt ja paljon lukenut mies, vaikkei kouluja ollut käynytkään. Itse olin molempien sukujeni ensimmäinen yliopisto-opiskelija. Yhteiskunnalliset kysymykset ovat aina kiinnostaneet minua ja olen aina empimättä osallistunut keskusteluihin, missä ikinä olen ollutkin.

Työssäni yliopistossa autan tutkijoita saamaan täydentävää tutkimusrahoitusta. Innostun aina uudelleen siitä, miten tärkeitä asioita yliopistossa tutkitaan. Yritän olla tulkki hallinnon byrokratian ja tutkijan välillä. Välitän ihmisistä ja asioista.

Leena Rodriguez (os. Sulkanen):

Ikä: 54 vuotta

Ammatti: Hankeasiantuntija

Kaupunginosa: Hatanpää

Luottamustehtävät: Tampereen vasemmistoliiton kunnallistoimikunnan jäsen

Ota yhteyttä:

leena.sulkanen[AT]gmail.com

Facebook

Twitter

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *