Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

7.3.2017 klo 15:52

Mirja Juusola: hoiva- ja hoitopalvelujen asialla

Ulkoilu on tärkeä osa elämääni ja kuvassa olevassa metsässä olen lapsena leikkinyt ja juossut. Nyt samoja metsiä samoilen lapsenlapseni kanssa.

VASEN KAISTA
Minun Tampereellani palvelut ovat kunnossa ja jokaista kuntalaista kohdellaan yhdenvertaisesti ja ihmisyyttä kunnioittaen. Ketään ei jätetä yksin.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä olisin asioihin perehtyvä sekä kaupunkilaisten mielipiteitä kuunteleva. Asioita olen tottunut aina hoitamaan päättäväisesti ja asiallisesti. Ihmisarvon kunnioittaminen ohjaa toimintaani päättäjänä.

Millainen Tampere?

Tampere on kasvava ja kansainvälistyvä kaupunki. Julkinen liikenne toimii hyvin ja siinä hyvänä lisänä tuleva raitiotieliikenne. Opiskelumahdollisuudet ovat hyvät. Sosiaali- ja terveyspalvelut toimivat tyydyttävästi.

Yhä enemmän tulee panostaa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Palvelut tulee hoitaa pääsääntöisesti kaupungin omana toimintana. Samalla on myös valmistauduttava näillä näkymin tulevaan sote-uudistukseen.

Määrärahoja tulee suunnata sote-palveluihin yltiöpäisen rakentamisen sijaan. Työttömyyden ja köyhyyden hoitoon tulee kiinnittää enemmän huomiota. Kaikille tulee turvata ihmisarvoinen elämä.

Kaupungin henkilöstön työhyvinvointiin on panostettava yhä enemmän esimerkiksi resursoinnin ja osallistavan johtamisen avulla.

Tärkeätä perhe ja vaikuttaminen

Olen vaimo, kahden lapsen äiti sekä kolmen lapsen mummu. Aikamoinen elämänmuutos oli, kun jäin useamman kymmenen työvuoden jälkeen eläkkeelle tämän vuoden alusta. Uudet tuulet alkoivat puhaltaa, kun ryhdyin hoitamaan lapsenlastani neljänä päivänä viikossa. Pikku napero muutoinkin täyttää elämääni.

Olen koko työurani ajan ollut aktiivinen ay-toiminnassa – ammattiosaston puheenjohtaja sekä pääluottamusmies – ja tottunut vaikuttamaan erilaisiin asioihin. Käsitöiden tekeminen ja kuntoilu kuuluvat myös tärkeänä osana elämääni.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija

Työurani olen tehnyt sosiaali- ja terveydenhuollossa. Kaksi viimeistä vuotta olin edunvalvontayksikössä asiantuntijana Superissa, jossa sain laajan kuvan sosiaali- ja terveydenhuollon tilanteesta. Työni kautta lähellä sydäntäni on jatkossakin sosiaali- ja terveydenhuollon asioihin vaikuttaminen.

Olen myös koko työurani ajan ollut aktiivinen ay-toiminnassa, joten näköalaa sote-asioihin on kerääntynyt.

Vuodenvaihteeseen saakka olen ollut Sairaala- ja kuntoutuspalvelujen johtokunnan puheenjohtaja edelliset neljä vuotta. Johtokunnat lopettivat toimintansa vuoden lopulla.

Mirja Juusola:

Ikä: 65 vuotta

Ammatti: Perushoitaja

Kaupunginosa: Vuohenoja

Luottamustehtävät: Itä-Tampereen vasemmiston johtokunnan varapuheenjohtaja

Ota yhteyttä:

Puh. 040 555 3715

mirja.k.juusola[AT]pp.inet.fi

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *