Artikkeli: Artikkelit 2013–2018

7.3.2017 klo 15:54

Sinikka Torkkola: Tampereesta kaikkien ihmisten kaupunki

Tammelantori on parasta Tamperetta, siellä kohtaavat ihmiset ja asiat. Sen toriparlamenteissa pannaan kaupunki ja päättäjätkin ojennukseen.

 

VASEN KAISTA
Suuret rakennushankkeet ovat viime vuosina hallinneet päätöksentekoa. Tulevina vuosina kaupungin pitää tarttua yhtä tarmokkaasti palveluihin. On aika kuunnella kaupunkilaisten tarpeita. Vanhuksista, lapsista, nuorista, vammaisista, sairaista, ihan jokaisesta tamperelaisesta on pidettävä huolta.

Millainen päättäjä?

Päättäjänä minua kuvaa parhaiten halu tietää, mistä ja miksi päätetään. Olennaista on pitää yhteyttä kaupunkilaisiin, jotta pystyy arvioimaan päätösesitysten vaikutuksia. Hyvä perehtyminen on myös yhteistyön välttämätön edellytys. Yksin tehden eivät asiat politiikassa etene. Ilman hyvää asioiden hallintaa päätösesitysten kritisointi on merkityksetöntä huutelua.

Millainen Tampere?

Kuten monet muutkin tamperelaiset, olen ylpeä kotikaupungistani. Parasta kaupungissa ovat sen asukkaat. Asukasmäärä kasvaa ja lisää asuntoja, erityisesti vuokra-asuntoja tarvitaan. Asuntojen tarve ei kuitenkaan saa merkitä tiiviin betonikeskustan rakentamista ja puistojen hävittämistä.

Tampereen pahin ongelma on työttömyys. Työttömyyssakkojen maksamisen sijaan kaupungilla pitäisikin olla nykyistä enemmän kykyä ja tahtoa työllistää ja siten lisätä myös verotuloja.

Valtuustossa tarvitaan myös jämäkämpää päätöksentekoa, jotta kaikki kaupunkilaiset saavat riittävät ja toimivat hyvinvointipalvelut.

Harrastuksena yhteiskunta

Perheeseeni kuuluvat insinööri-aviomies ja Vili-kissa. Viime vuosina olen ollut aktiivisesti mukana äitini hoidossa ja nähnyt vanhustenhoidon ilot ja surut. Ikävä kokemukseni on, että ilman aktiivisia omaisia vanhuksen on vaikea saada hyvää, tarpeenmukaista hoivaa.

Sairaanhoitajaopinnot toivat minut Akaan Viialasta Tampereelle yli 30 vuotta sitten. Viimeiset 15 vuotta kotini on ollut Tammelassa. Aiemmin olen asunut keskustassa, Pispalassa ja Kissanmaalla.

Viimeiset kymmenen vuotta yhteiskunnallinen vaikuttaminen on vienyt suuren osan vapaa-ajastani. Rakkain vaikuttamisen kanava on Vasen Kaistan toimittaminen.

Terveyden asiatuntija

Olen ollut pätkätöissä Tampereen yliopistolla 20 vuotta. Tutkijan työni ohella olen toiminut seitsemän vuotta yli tuhannen akavalaisen pääluottamusmiehenä. Aiemmin olen työskennellyt siivoojana, tehdastyöläisenä, hoitajana, toimittajana, opettajana ja hallinnollisissa tehtävissä.

Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden tohtori ja sairaanhoitaja. Tutkimustyössäni olen erikoistunut terveysviestintään ja journalismiin.

Sosiaali- ja terveydenhuollon lisäksi olen kiinnostunut kaupunkiympäristöstä. Tamperetta ei pidä rakentaa suurkaupungin tavoin, myös keskustassa tarvitaan väljyyttä, puistoja ja viheralueita.

Sinikka Torkkola:

Ikä: 56 vuotta

Ammatti: Tutkijatohtori, pääluottamusmies, sairaanhoitaja

Kaupunginosa: Tammela

Kunnalliset luottamustehtävät: Varavaltuutettu, ikäihmisten lautakunnan jäsen, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hallituksen jäsen, sosiaali- ja terveysuudistuksen Pirkanmaan esivalmistelun hallituksen jäsen, yhdyskuntalautakunnan ja ympäristöjaoston varajäsen.

Muut luottamustehtävät: Tampereen yliopiston pääluotto (pääluottamusmies), Tampereen yliopiston kollegion jäsen, Vasen Kaistan päätoimittaja, Pirkanmaan Vasemmistoliiton puheenjohtaja, Vasemmistoliiton puoluehallituksen jäsen, Tradekan valtuuston jäsen.

Ota yhteyttä:

Puh. 044 525 2736

s.torkkola[AT]gmail.com

Facebook-poliitikkosivu

Twitter

Instagram

Verkkosivu

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *