Artikkeli: Uutiset 2013–2018

12.6.2017 klo 20:54

Tampereen Vasemmiston uusi valtuustoryhmä aloitti työt

Vasemmistoliiton uusi seitsenhenkinen valtuustoryhmä Mikko Aaltonen, Ulla-Leena Alppi, Kalle Hyötynen, Minna Minkkinen, Noora Tapio, Milka Hanhela ja Sinikka Torkkola pulpeteissaan valtuustosalissa. Kuva: Janika Kunnari.

JANIKA KUNNARI
Tampereen uusi valtuusto aloitti kautensa maanantaina. Vasemmistoliiton Tampereen valtuustoryhmän puheenjohtaja Mikko Aaltonen esitteli kokouksessa perustetun valtuustoryhmän. Esittelyssä oli muiden lisäksi myös kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja rkp:n muodostama uusi valtuustoryhmä, joka oli ainoa kuntavaalien jälkeen yhdistynyt ryhmä.

Kokouksessa valittiin valtuuston puheenjohtajisto, pormestari, apulaispormestari sekä kaupunginhallituksen ja lautakuntien jäsenet. Valinnat noudattivat valtuustoryhmien neuvottelujen tulosta.

Lauri Lyly (sd.) valittiin Tampereen uudeksi pormestariksi. Lyly vetosi puheessaan uuteen valtuustoon, että se toteuttaisi laajalla pohjalla laadittua pormestariohjelmaa vahvassa yhteistyössä. Hän kertoi toivoneensa ohjelmaa tehtäessä, että sen avulla onnistuttaisiin ratkaisemaan kaupungin poliittista kenttää aiemmin jakaneet kipeät kysymykset, kuten ratikka ja Eteläpuisto. Lyly sanoikin kokevansa pormestariohjelman täyttäneen tämän toiveen.

Tampereen kaupunginvaltuuston puhetta johtaa Anna-Kaisa Ikonen (toinen oikealta). Varapuheenjohtajia ovat Iiris Suomela, Pekka Salmi ja Mikko Aaltonen. Kuva: Minna Minkkinen.

Anna-Kaisa Heinämäki (vihr.) valittiin elinvoima- ja osaamis­­lautakunnan sekä asunto- ja kiinteistö­­lautakunnan apulais­pormestariksi. Johanna Loukaskorpi (sd.) valittiin sosiaali- ja terveys­­lautakunnan sekä sivistys- ja kulttuuri­lautakunnan apulaispormestarin toiseksi apulaispormestariksi. Aarne Raevaara (vata) esitti valtuustoryhmänsä puolesta itseään Loukaskorven tilalle ja vaati asiasta suljettua lippuäänestystä. Raevaara hävisi apulaispormestarin vaalin 2–64. Aleksi Jäntti (kok.) valittiin yhdys­kunta­­lauta­kunnan, jouk­ko­lii­kenne­­lauta­kunnan ja jäte­­huoto­lauta­kunnan apulais­pormestariksi.

Anna-Kaisa Ikonen (kok.) valittiin valtuuston puheenjohtajaksi, Pekka Salmi (sd.) ensimmäiseksi varapuheen­johtajaksi, Iiris Suomela (vihr.) toiseksi ja vasemmistoliiton Mikko Aaltonen kolmanneksi varapuheenjohtajaksi. Puheessaan Anna-Kaisa Ikonen toivoi tulevalta valtuustokaudelta rohkeaa ja näkemyksellistä politiikkaa tamperelaisten hyvinvoinnin eteen.

Lautakuntien vaalissa vasemmistoliiton lähes kaikki ehdokkaat valittiin, kuten valtuustoryhmä ja kunnallis­toimikunta olivat yhteis­kokouksessaan päättäneet. Viime maanantaina pidetyn yhteiskokouksen jälkeen alueellisen jätehuoltolautakunnan varajäsen muuttui. Tuija Hanhisalon tilalle ehdokkaaksi vaihtu Virva-Mari Rask, joka myös tämänpäiväisessä kokouksessa tehtävään valittiin. Varsinaiseksi jäseneksi valittiin Zafar Ahmed. Syynä muutokseen oli se, että kaupungin hallintosäännön mukaan enemmistö lautakunnan jäsenistä tulee olla valtuutettuja tai varavaltuutettuja. T

Kaupungin­hallituksen jäseneksi valitiin Minna Minkkinen ja varajäseneksi Sinikka TorkkolaSosiaali- ja terveys­lautakunnan jäseneksi valittiin Ulla-Leena Alppi ja varajäseneksi Mirja Juusola. Sivistys- ja kulttuuri­lautakunnan jäseneksi valittiin  Noora Tapio ja varajäseneksi Simòn Riestra Aedo. Elinvoima- ja osaamis­lautakunnan jäseneksi valittiin Milka Hanhela ja varajäseneksi Niko Vallenius. Asunto- ja kiin­teistö­­lauta­kunnan jäseneksi valittiin Ilkka Porttikivi ja varajäseneksi Riina Inkinen. Yhdyskunta­­lautakunnan jäseneksi valittiin Jouni Sirén ja varajäseneksi Kalle Hyötynen. Tampereen seudun joukko­­liikenne­­lautakunnan jäseneksi valittiin Elina Halttunen-Riikonen ja varajäseneksi Marja-Riitta Martti.

Ensi maantaina pidettävässä kaupunginvaltuuston kokouksessa valitaan jäsenet kaupungin johto- ja toimikuntiin.

 

Juttua  korjattu ja täydennetty alueellisen jätelautakunnan varajäsenen vaihtumisesta kertovilla tiedoilla 13.6. 2017 klo 5.53

Lisää aiheesta Vasen Kaistassa

Vasemmiston ehdokkaat luottamustehtäviin valittu (5.6.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *