Artikkeli: Uutiset 2013–2018

5.6.2017 klo 20:55

Vasemmiston ehdokkaat Tampereen luottamustehtäviin valittu

Valtuustoryhmä ja kunnallistoimikunta kokoontuivat vasemmistoliiton uudessa ryhmähuoneessa kaupungintalolla. Takaseinän muotokuva Leo Suonpäästä muutti ryhmän mukana. Pöydän päässä Mikko Aaltonen, vasemmalla Sampsa Rantanen ja Minna Minkkinen. Oikealla Leena Rodriguez, Ari Jalava ja Miika Tamminen. Kuva: Sinikka Torkkola.

 

VASEN KAISTA    
Vasemmistoliiton ehdokkaat Tampereen kaupungin luottamustehtäviin valittiin maanantai-iltana pidetyssä valtuustoryhmän ja kunnallistoimikunnan kokouksessa. Kaupunginvaltuusto valitsee ensi maanantain kokouksessaan jäsenet kaupunginhallitukseen, lautakuntiin, johtokuntiin sekä muutamiin muihin luottamustehtäviin.  

Vasemmistoliiton ehdokas Tampereen kaupunginvaltuuston kolmanneksi varapuheenjohtajaksi on Mikko Aaltonen. Kaupunginhallituksen jäseneksi ehdokas on Minna Minkkinen ja varajäseneksi Sinikka Torkkola. Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäseneksi esitetään Sinikka Torkkolaa ja varajäseneksi Minna Minkkistä.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäseneksi esitetään Ulla-Leena Alppia ja varajäseneksi Mirja Juusolaa. Sivistys- ja kulttuurilautakunnan jäseneksi ehdolla on Noora Tapio ja varajäseneksi Simon Riestra Aedo. Elinvoima- ja osaamislautakunnan jäseneksi esitetään Milka Hanhelaa ja varajäseneksi Niko Valleniusta. Asunto- ja kiinteistölautakunnan jäseneksi esitetään Ilkka Porttikiveä ja varajäseneksi Riina Inkistä. Yhdyskuntalautakunnan jäseneksi esitetään Jouni Siréniä ja varajäseneksi Kalle Hyötystä. Yhdyskuntalautakunnan ympäristö- ja rakennusjaostoon jäseneksi esitetään Kalle Hyötystä ja varajäseneksi Jouni Siréniä. Tarkastuslautakunnan jäseneksi on ehdolla Sampsa Rantanen ja varajäseneksi Johannes Asikainen.

Zafar Ahmedia esitetään jätehuoltolautakunnan jäseneksi, varajäseneksi ehdolla on Tuija Hanhisalo. Joukkoliikennelautakuntaan esitetään Elina Halttunen-Riikosta ja varajäseneksi Marja-Riitta Marttia.

Sara Hildénin taidemuseon johtokunnan jäseneksi esitetään Sohvi Sirkesaloa ja varajäseneksi Leena Rodriguezia. Tampereen Infran johtokuntaan jäseneksi ehdolle asetettiin Janika Kunnari ja varajäseneksi Javiera Marchant Aedo. Tampereen kaupunkiliikenne johtokuntaan on ehdolla Tatu Ahponen ja varajäseneksi Susanna Leinonen. Tilakeskuksen johtokuntaan esitetään Johannes Tolosta, varajäseneksi Juho Puusniekkaa. Tampereen Veden johtokuntaan ehdolla on Aapo Niemi ja varajäseneksi Emmi Liinalaakso. Tampereen Voimian johtokuntaan esitetään Ilkka Järvelää ja varajäseneksi Jani Salmista.

Kokous päätti esittää uskotuksi mieheksi Päivi Tyniä ja uskotun miehen varamieheksi Liisa Aholaa. Lautamiehiksi ehdolla ovat Annu Toljola, Ari Jalava ja Wilhelmina Karikko. Keskusvaalilautakunnan jäseneksi esitetään Tiina Jalavaa. Maahanmuuttajaneuvoston jäseneksi esitetään Mahmoud Machaalia.   

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston esitetään Anu Ropposta, varajäseneksi Pekka Pälmää. Sairaanhoitopiirin hallitukseen esitetään Sinikka Torkkolaa. Sairaanhoitopiirin hallituksen vasemmistoliiton varajäsenen paikka on sovittu puolueiden välisissä neuvotteluissa Hämeenkyrölle. Ehdolla on Vilho Ponkiniemi. Seutuhallitukseen esitetään jäseneksi Mikko Aaltosta, varajäseneksi Sinikka Torkkola.

Kaupungin yhtiöiden hallituksen jäsenet nimetty

Luottamushenkilöt kaupungin omistamiin yhtiöihin nimettiin viikko sitten kaupunginhallituksen liiketoimintajaostossa. Vasemmistoliiton edustajaksi Tampere-talon hallitukseen valittiin Sirkkaliisa Virtanen, Tampereen ammattikorkeakoulun hallitukseen Ulla Aatsinki, Särkänniemen hallitukseen Antti Salonen, Finnparkin hallitukseen Virva-Mari Rask, Sähkölaitoksen hallitukseen Timo Lahtinen, Pirkkahallin hallitukseen  Keijo Lappalainen ja Tampereen Vuokra-asuntojen hallitukseen Leila Tilvis.

 

Ehdokasnimityksiä on päivitetty illalla 5.6.2017 ja aamulla 6.6.2017.

Tieto ympäristöjaoston ehdokkaista jäsenestä ja varajäsenestä on lisätty 8.6.2017

 

Lisää aiheesta Vasen Kaistalla

Vasemmisto mukaan Tampereen pormestariohjelmaan (31.5.2017)

Paikkajako ratkaisee vasemmiston tuen pormestariohjelmalle  (23.5.2017)

Tampereen vasemmisto aloitti luottamushenkilöiden valintojen valmistelun (11.5.)

Oikeisto hävisi kuntavaalit Tampereella (21.4.2017)

*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *